Predstavnici KSS-a posetili ustanovu Mara

Izvor: Niški portal | 17-Feb-2018 | 17:16

Tokom trajanja Kupa Radivoja Koraća, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i ove godine obilaze ustanove koje se bave podsticajem razvoja dece i brigom o njima. Korisnike ustanove Mara, predstavnici Saveza, na čelu sa Dejanom Tomaševićem, obradovali su prigodnim poklonima, ali pre svega svojom posetom.

Korisnici ustanove Mara dočekali su predstavnike Košarkaškog saveza Srbije prigodnom priredbom. Zadovoljstvo ovom posetom bilo je obostrano.

''Veoma sam srećna što sam ovde danas sa pravim herojima'', rekla je Nataša Kovačević, bivša reprezentativka Srbije u košarci.

Zadovoljstvo zbog susreta nije krio ni generalni sekretar Saveza i proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević. Ipak, prilikom posete skrenuo je pažnju na probleme koji se, kako kaže, još uvek ne rešavaju kada je ova ustanova u pitanju.

''Vidim ovde neke iste ljude koje sam video i prošle godine. Ipak, primećujem i da problemi koje ima ova ustanova nisu i dalje rešeni i apelujem na nadležne da saslušaju potrebe ove ustanove i pomognu'', rekao je Tomašević.

Ljubav i pažnja su svakako najpotrebniji korisnicima, ali ujedno postoji i potreba da se kapaciteti ustanove prošire, istakao je direktor ustanove Mara, Miloš Ranđelović ovom prilikom.

Podsećanja radi, ustanova Mara ima oko 70 stalnih korisnika, a kako se procenjuje, na teritoriji grada postoji više od 1.000 dece i odraslih ometenih u razvoju koja imaju prava na boravak u ovoj ustanovi.

Komentari
0
Pošalji komentar
HNj Qzd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: