Prijem za ambasadora Švedske

Izvor: Niški portal | 13-Aug-2019 | 18:27

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je u Gradskoj kući sa Ambasadorom Kraljevine Švedske u Srbiji Nj.E. Janom Lundinom o unapređenju saradnje i daljem razvoju bilateralnih odnosa.

Kako je ocenjeno u srdačnom i prijateljskom razgovoru, dosadašnja saradnja je bila odlična, posebno u domenu kulture i zaštite životne sredine, što se naročito odnosi na projekat izgradnje Postrojenja za preradu otpadnih voda, koje sa skoro 50 miliona Evra finansira Evropska Unija, a realizuje švedska državna agencija SIDA.

Gradonačelnik Bulatović i ambasador Lundin, istakli su i važnost održavanja 3 avio linije iz Niša ka gradovima u Švedskoj, i to prestonici Štokholmu i Malmeu, a odnedavno i Geteborgu. To će, kako je rekao Ambasador Lundin, biti od velike koristi pre svega za brojnu srpsku dijasporu u ovoj skandinavskoj zemlji, ali i za turiste iz Švedske koji žele da upoznaju i ovaj deo Evrope, a zahvaljujući bogatom nasleđu ovog dela Srbije, ali i brojnim atraktivnim događajima i festivalima, poput upravo završenog Nišville-a, njih će biti sigurno sve više.

Obostrano je ocenjeno i da unapređenje vazdušnog, ali i svih ostalih vidova saobraćaja, značajno povećava kapacitete Niša i ovog dela Srbije u privlačenju novih investitora iz ove prijateljske zemlje, što će, kako je dogovoreno, biti u fokusu buduće saradnje Niša i ambasade Kraljevine Švedske.

Komentari
0
Pošalji komentar
0Cz OC9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: