Promocija knjige "Jedri pesmom", Sonja Nikolić (Stihovi - Radosno srce)

Izvor: Niški portal | 09-Oct-2018 | 11:19


Studentski kulturni centar Niš vas poziva da u utorak 9. oktobra od 19č u našoj sali (Šumatovačka bb 3. sprat), ispratite promociju knjige „Jedri pesmom“, pesnikinje Sonje Nikolić. 

Na promociji će učestvovati  Dragana Pešić Glavašević, profesorka književnosti i bibliotekarka u OŠ “Branko Miljković”, Stanislava Alađozovski, violinistkinja Simfonijskog orkestara Niš, Mirjana Milenković i Petar Đorđević, glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš. 

Sonja Nikolić rođena je 18. avgusta 1969. u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu.  Diplomirala na Višoj školi za vaspitače u Aleksincu, a osnovne akademske studeije završila je na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Članica je Udruženja pisaca “Čegar” Niš. Piše pesme za odrasle i za decu.
„Za nju je pesma, ne samo jezička umetnost, već i poziv ljudima da se prenu iz svojih učmalih života i učine nešto, drugačije, nadahnutije, iskrenije. Ona nas kroz svaki svoj stih opominje da ne zaboravimo da je istina ono za čim treba tragati... Ona traga za petom dimenzijom i to joj polazi za rukom. Ona i vetar moli da joj približi goluba, drvo, da joj objasni zakonitosti u prirodi, putovanja. I gradove koje je posetila ona želi da osvetli iznutra i oživi svaki kutak koji joj se osmehuje. Jednom rečju, sve tegobe i teškoće u životu naša autorka želi da izleči kroz prizmu svog nadahnutog  i  otvorenog  duha.“, napisao je prof. dr Ivan Cvetanović.  (iz “Prva knjiga kao izazov pisanju”,)
 

RADOSNO SRCE 
I kada me pitaju: 
Otkuda tolika sreća iz oka mi blista?
Nasmejem se i kažem: 
“Ramonda to je!” Redak, žilav cvet.
Blagoslovenu kišu čekao je...
A samo kap vode, 
što na njega pade,
u tren latice razvi.
Ka suncu stremi 
među sličnima sebi,
kroz iskrenost i hrabrost, 
lepotu duše vidi.

Sonja Nikolić 

 


 

Komentari
0
Pošalji komentar
wOp CUS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: