Prva javna dvoetažna garaža u našem Gradu

Izvor: NiškiPortal | 29-Jun-2018 | 15:08

Niš dobija prvu javnu garažu

 

Gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima, obišao je gradilište montažne dvoetažne garaže na prostoru dosadašnjeg neuređenog parkirališta kod Doma zdravlja u ulici Vojvode Tankosića.

 

Foto: www.ni.rs

Buduća garaža imaće oko 70 mesta za parkiranje u dva nivoa, a metalna konstrukcija spratnog modula omogućava i naknadno proširenje i povećanje kapaciteta parkirališta.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja u broju sati, s tim da će tokom dana služiti, pre svega, za potrebe pacijenata Doma zdravlja i uslužnog centra Policijske uprave, dok će u noćnim satima u njoj biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada sa povlašćenim zoniranim stanarskim parking kartama.

 

Foto: www.ni.rs

Foto: www.ni.rs

Investiciju vrednu 30 miliona dinara finansira JP Parking servis Niš iz sopstvenih sredstava. Očekivani rok za završetak svih radova je kraj avgusta ove godine.

Ovo je, inače, prvi korak u rešavanju problema nedostatka mesta za parkiranje automobila u centralnoj gradskoj zoni i u najfrekventnijim delovima grada.

U toku je izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju višespratne natkrivene montažne garaže na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, koja će, po idejnom rešenju, imati tri etaže.

 

Foto: www.ni.rs

http://www.ni.rs/2018/06/29/nis-dobija-prvu-javnu-garazu/

Komentari
0
Pošalji komentar
dv1 D6y
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: