Publika i izvođači oduševljeni festivalom PozitivNI

Izvor: NiškiPortal | 03-Jun-2018 | 18:43

Zvuci roka, soula, funka i regea  na festivalu PozitivNI.  AlternativNI dan ovogodišnjeg festivala koji je depo obeležavanja gradske slave pružio je mogućnost posetiocima da na dve bine u parku Čair čuju devet bendova iz zemlje i regiona.   

Publika i izvođači oduševljeni festivalom PozitivNI

Više hiljada Nišlija ispunilo je najveći niški park Čair, a pohvale nakon nastupa bendova stižu i od izvođača, ali i posetioca ovogodišnjeg festivala koji su aplauzima ali i pozivima na bis podržali napore izvođača da održe muzičku scenu u ovom pravcu.

Vukašin Marković, frontmen benda IrieFM podržao je ideju da umetnost pripada i ulici, što predstavlja  glavni fokus ovog festivala. „Život se svakodnevno odvija na ulici, a umetnost je neizostavni deo toga“, poručio je Vukašin.

Zemlja gruva iz Niša ponela je samo pozitivne utiske. „U Nišu je divno nastupati, bez ikakve folirancije. Zvuk je super, mesto je prelepo i Niš je predivan. Ovo je sjajna inicijativa, trebalo bi da bude više interakcije između umetnika i ljudi u svakodnevnom životu“, rekao je Milovan Bošković, poznat i kao MC Milovan, član benda Zemlja gruva .

  

 

  

 

  

 

  

AlternativNI dan svojim nastupima upotpunili su i bendovi Pourpur, Eastock, Plastic Sunday, Coffee Shop, Sajki Vois i Phosgene.

Pored muzičkog programa posetioci  festivala imali su mogućnost i da uživaju u izložbama fotografija, slika i stripova, trbušnom plesu, kao i interaktivnim radionicama kaligrafije, izrade nakita i slikanja na odeći.  Svoje mesto u parku imao je i EU info kutak sa zanimljivim igricama i nagradama za najmlađe, a odmah do njih bio je postavljen „Movie štek“, rezervisan za sve filmofile.

   

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

Poseban deo ovogodišnjeg festivala predstavlja i humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje male Petre koja boluje od karcinoma, a dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu. koju PozitivNI festival realizuje zajedno sa Savezom studenata Filozofskog fakulteta.

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
bpX jRk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: