REBIĆ: Vozač autobusa nije jedini koji je pogrešio!

Izvor: RTS | 25-Dec-2018 | 13:32

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je povodom sudara voza i autobusa koji se u petak dogodio kod Niša, da je reč o tragediji i da je policija u saradnji sa tužiocem, ozbiljno pristupila utvrđivanju svih okolnosti.

Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je na dan nesreće odgovarao na pitanja novinara i da je tada rekao da je reč o propustu vozača. Međutim, dodaje da vozač nije jedini subjekt bezbednosti saobraćaja koji je pogrešio.

Direktor policije kaže da će istraga u narednom periodu pokazati koji su drugi konkretni razlozi, i podseća da vozač još uvek nije saslušan zbog teškog stanja u kojem se nalazi.

Kaže da moramo imati na umu pravila saobraćaja koja kažu da drumsko vozilo ima obavezu da ustupi prvenstvo šinskom, a postojao je i znak "stop".

Ipak, navodi da je, prema važećem zakonu, upravljač puta bio obavezan da postavi adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, koja podrazumeva i svetlosni saobraćajni znak.

- To će svakako biti jedan od pravaca rada u toku krivične prijave za ovo teško krivično delo - rekao je Rebić. 

Zbog toga će se ispitati odgovornost lokalne samouprave zbog obezbeđivanja prelaza, a kako kaže Rebić, mogući dalji koraci su i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa koji nisu kontrolisali rad lokalne samouprave. Precizirao je da misli na nadležno ministarstvo.

Komentari
0
Pošalji komentar
DK1 nt9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: