Radnički promovisao novog trenera

Izvor: Niški portal | 07-Jul-2019 | 09:06

Fudbalski klub Radnički iz Niša i zvanično je predstavio novog šefa stručnog štaba. Simo Krunić, nakon predstavljanja niškim novinarima u prostorijama stadiona Čair, gde je rekonstrukcija terena u završnoj fazi, otišao je na trening kluba koji će se narednih dana održavati na stadionu na Bubnju.

"Čast mi je što sam izabran za trenera, za mene velikog kluba. Kluba koji je izrastao u jedan od najboljih srpskih klubova. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na čelu sa Ivicom Tončevim koji je odlučio da upravo ja radim u Radničkom. Za mene je ovo klub koji je jedan od naših najboljih u državi", rekao je Krunić na samom početku.

On se zatim dotakao slavne istorije kluba i kaže da se rado seća šta je Radnički predstavljao u staroj Jugoslaviji.

"Ovaj klub se prošle sezone vratio na staze uspeha. Koja god ekipa da razdvoji Zvezdu i Partizan, znate da se to teško dešava. To je uspeo Radnički, igrajući vrhunski fudbal. To je najbolji rezultat u odnosu postignutih golova i pobeda", rekao je novi trener Radničkog.

Krunić je zatim govorio o igračkom kadru i ambicijama kluba za narednu sezonu.

"Dosta igrača je otišlo ali to ne sme da predstavlja problem za Radnički. Klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone. To je veliki izazov za mene. Sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ja smatram neuspehom za Radnički. Klub je uspeo da obezbedi kvalitetna pojačanja. Igrači koje sam zatekao i ovi novi koji su došli polako se uklapaju. U svlačionici imamo taj pobednički mentalitet, to je preneto iz prethodne godine. Treba igrače držati na tom nivou. Treba da nastavimo da "ginemo" na svakom meču i u ovom prvenstvu. To će zavisiti od svih nas. Naš cilj je da od igrača izvučemo maksimum koji imaju. Nećemo tražiti više od onoga što oni mogu da nam daju. Na osnovu njihovih kvaliteta organizovaćemo igru koja će nam dati dobre rezultate. Kada razmišljamo o prvenstvu, naravno da ćemo imati vremena da dovedemo još neke igrače. Neki od onih koje smo tražili čekaju inostrane angažmane da bi u zadnjem momentu potpisali za neki naš klub, a to je kraj avgusta. Puno vremena nemamo za kvalifikacije za LE", rekao je Krunić.

U nastavku konferencije za novinare novi trener osvrnuo se i na prvog protivnika.
"Flora", kada se kaže Estonija, mislimo da je to lako. Ova ekipa je prva na tabeli i igra dobro. Ta utakmuca biće pravi ispit za sve nas. Ovde nemamo priliku da se "vadimo". Moraćemo mnogo više da pokažemo nego na pripremama tokom perioda koji sam ja proveo sa ekipom. Cela uprava i igrači svesni su da je to razočaranje za navijače i grad, tako da, od početka priprema, od kada sam došao orijentisani smo na tu utakmicu. Dva puta po 90 minuta znaće se pravac u kome idemo a odmah na startu smo na velikom ispitu", istakao je Simo Krunić.

Trener Nišlija je kao najvažnije istakao da je Radnički za njega velika odgovornost i izazov i da će ekipa kroz prvenstvo da pokaže da zaslužuje veliko poštovanje.

Komentari
0
Pošalji komentar
ZFQ VXR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: