Ravioli sa mesom

Izvor: Niški portal | 14-Jul-2020 | 12:03

SASTOJCI:

• 500 gr raviola sa mesom

• parmezan

• 2 paprike

• 50 ml maslinovog ulja

• jedna konzerva paradajz pelata

• 1 glavica crnog luka

• 2 čena belog luka

• origano i bosiljak, presunov list

• so i biber

PRIPREMA:

Iseckajte crni luk, zatim ga propržite na malo ulja, pa nalite čašu vode i nastavite dinstanje dok luk ne omekne. Za to vreme u šerpi sipajte vodu i stavite na šporet da provri. Pripremite paradajz, odnosno ispasirajte ga. Kada se luk izdinstao, dodajte paradajz, čašu vode, ispasirani beli luk i začine, pa ostavite da provri. Kuvajte nekih 15 minuta, dok višak vode ne ispari. Zatim u tiganju, koji ste pre toga ugrejali, propržite papriku tako da se spolja malo zapeče a unutra ostane sirova. Kada je voda spremna, spustite raviole pa ih kuvajte prema uputstvu koje se nalazi na kesi. Kada su ravioli gotovi, ostavite ih još neki minut u vodi, pa ih zatim procedite i isperite. Ravile služite prelivene sosom od paradjza, dekorišite parikom i parmezanom. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
WYm VFf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: