Rok za popisivanje objekata mesec dana

Izvor: Niški portal | 17-Jan-2017 | 14:44

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture istaklo je, sa predstavnicima četiri okruga, Nišavskog, Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga, da popisivanje nezakonito izgrađenih objekata mora biti završeno u narednih mesec dana.

- Ministarstvo je krenulo u opsežnu akciju popisa svih nezakonitih objekata. U Nišu je popisano oko 4.000 objekata. Za celi ovaj okrug imamo neke podatke o popisivanju 78.000 nezakonito izgrađenih objekata, i ne možemo da budemo zadovoljni, rekla je Darinka Đuran, pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U Nišavskom okrugu će biti uposleno 50 do 60 novih ljudi, a u Nišu njih 30, koji će pomoći da se završi popisivanje nezakonito izgrađenih objekata.

- Grad Niš je dobio preporuku da dodatno angažuje, po osnovu povremenih i privremenih poslova, ukupno 30 novih ljudi. U planu je da to bude 15 ljudi iz građevinsko-arhitektonske struke, a 15 referenata iz oblasti pravnih nauka, koji će raditi na poslovima ozakonjenja, do završetka svih poslova, kaže Rodoljub Mihajlović, sekretar sekretarijata Uprave za planiranje i izgradnju grada Niša.

- Diplomirani pravnici, građevinski inženjeri i arhitekte će zarađivati po 35.000 dinara, to ide na teret lokalne samouprave, a zarade će se isplaćivati od taksi za prijavljivanje objekata, istakao je Aleksandar Cvetković, načelnik Nišavskog upravnog okruga.

Po Zakonu o ozakonjenju objekata, u poslednjem krugu Niš je primio 9.500 zahteva, od čega je obrađeno oko 3.000. Zvanično rok za podnošenje zahteva je prošao 27. novembra, ali gradska uprava još uvek prima po preporuci ministarstva.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
H0L KEZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: