Savremeni P profili za parkiranje bicikala

Izvor: Niški portal | 21-Sep-2018 | 14:58

 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bez automobila JKP „Parking servis“ – Niš je postavio nove, savremene P profile za parkiranje bicikala i mopeda.

 

Širom sveta obeležava se Dan bez automobila, dan kada umesto automobilom poslovne i privatne obaveze završavamo pešice, vožnjom bicikla ili javnim prevozom. Cilj obeležavanja ovog dana jeste podizanje svesti o opasnosti od prevelikog zagađenja, ali i promovisanje ekološkog i zdravog načina života.

Tim povodom je JKP „Parking servis“ – Niš simbolično na današnji dan postavio četiri nova P profila za parkiranje bicikala i mopeda kod niške Tvrđave. P profili postavljeni su kod Tvrđave i u blizini pijace na inicijativu građana, sa kojima je razgovarao direktor Dejan Dimitrijević.

 

Novi P profili koji su postavljeni su kvalitetniji od prethodnih kojih ima u gradu. Oni ne oštećuju bicikle ili mopede i mnogo je lakše parkirati se. Radi unapređenja uslova života, zaštiti životne sredine i podsticaja građana Niša da koriste bicikle u gradu će u narednom periodu biti postavljeno ukupno 20 novih P profila na adekvatnim lokacijama. 
Inače, novi P profili koji će biti postavljeni u Nišu, poklon su beogradskog Parking servisa.  

 


 

Komentari
0
Pošalji komentar
0mx tvr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: