Solistički koncert Dunje Stojković u Nišu

Izvor: Niški portal | 07-Jun-2019 | 08:16

Niški kulturni centar vas poziva na solistički koncert Dunje Stojković/violina, učenice Škole za muzičke talente u Ćupriji. Koncert će se održati u petak 7. juna 2019. godine u Velikoj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Dunja Stojković, je rođena 2003 godine u Nišu. Sa sedam godina polazi u Muzičku školu u svom rodnom gradu. Počinje da svira violinu u klasi prof. Ljiljane Kitić gde se i razvija ljubav prema muzici i instrumentu. Svojim izrazitim talentom i velikim radom kao i ljupkošću devojčice iskreno zaljubljene u muziku pleni na sceni i ostavlja veliki utisak na publiku.Sa svojih 9 god nastupa kao solista sa velikim orkestrom Muzičke škole u Nišu.Učestvovala je na mnogobrojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima na kojima je ostvarila značajne rezultate.


Neka od tih takmičenja su:

Međunarodni festival Ohrid pearls 2014 (II nagrada)

Muzički festival Aranđelovac 2014 (laureat)

Republičko takmičenje ZMBSS 2014 (I nagrada)

Međunarodno takmičenje gudača Niš 2013 (I nagrada)

Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEM u Arilju 2015. godine upoznaje se sa profesorom Dragutinom Mladenovićem, svojim sadašnjim profesorom i iste godine prelazi u Školu za muzičke talente u Ćupriji gde nastavlja sa usavršavanjem i napredovanjem. To donosi nastupe na koncertima škole, u galeriji Kolarčeve zadužbine, u sali fakulteta umetnosti u Nišu gde je imala i svoj prvi solistički koncert. Ostala takmičenja na kojima ostvaruje značajne rezultate su

Međunarodno takmičenje primavera u Bijeljini (laureat)

Međunarodno takmičenje Art of Strings u Kragujevcu 2018.

(I nagrada)

Republičko takmičenje Beograd 2018. (I nagrada)

Međunarodno takmičenje gudača Niš 2017. (I nagrada)

Međunarodno takmičenje Strings festival u Sremskoj Mitrovici 2017. (I nagrada)

Republičko takmičenje u Beogradu 2016. (I nagrada)

Radi svog daljeg usavršavanja pohađala je master klas časove kod prof. Davida Kodžasa, Jovana Bogosavljevića, Valerija Sokolova, Lazara Miletića , Marija Mista, Evgenija Epstajna.

Program:

Bach: sonata for solo violin No. 1 -Siciliano – Presto Mozart: violin sonata No. 19 K.302 -Allegro -Rondeau. Andante grazioso Wieniawski: Faust fantasy op. 20 Vieuxtemps: violin concerto no. 4 op. 31 II and IV movement

Komentari
0
Pošalji komentar
hcE 7wP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: