Student Elektronskog fakulteta Filip Trajković prvak Evrope u džiju-džici

Izvor: Niški portal | 12-Jun-2019 | 11:40

Student Elektronskog fakulteta u Nišu i džiju-džicu reprezentativac Srbije, FilipTrajković, novi je evropski šampion u tom sportu. On je na Evropskom seniorskom prvenstvu, održanom u Bukureštu, na kome je učestvovalo više od 700 takmičara iz 25 zemalja, osvojio zlato i tako postao prvi Srbin sa takvim priznanjem.

Filip je reprezentativac Srbije u juniorskoj selekciji, ali je sada po prvi put nastupio na ovako velikom takmičenju sa seniorima i bio najmlađi u svojoj kategoriji. Iako je kao glavni cilj pre samog takmičenja bilo kaljenje za predstojeće juniorsko Evropsko i Svetsko prvenstvo, naš student je prevazišao samog sebe i u Bukureštu osvojio titulu Evropskog šampiona za seniore.

Za uspeh mladog Aleksinčanina koji u rodnom gradu trenira u džudo i džiju-džicu klubu “N&F”, zaslužni su njegov trener i otac Dragan Trajković i selektor reprezentacije Srbije Janoš Kopasiz Novog Sada, koji su ga sve vreme predvodili na takmičenju.
Pored toga što je izvanredan takmičar, momak koji je rođen 1999. godine u Aleksincu, dokaz je da se pored bavljenja vrhunskim sportom može i uspešno pohađati fakultet. Filip je upisao Elektronski fakultet u Nišu prošle godine i student je sa prosečnom ocenom 9,00. Takođe, nosialc je Vukove diplome Aleksinačke gimnazije i Osnovne škole „Ljupče Nikolić“, takođe u Aleksincu.
Nadamo se da će Filip nastaviti sa uspesima na oba svoja polja, a Elektronski fakultet će mu svakako pomoći da pored svoje uspešne sportske karijere izgradi i uspešnu akademsku.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
bT6 BLr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: