Studenti Elektronskog fakulteta učestvovali u finalu BEST inženjerskog takmičenja

Izvor: Niški portal | 23-Aug-2019 | 12:21

Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu i članovi studentske organizacije SICEF (Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta), Nenad Đorđević, Miodrag Janić, Stefan Dimitrijević, studenti osnovnih akademskih studija, te Danilo Strahinović, student master studija Elektronskog fakulteta, učestvovali su od 24. jula do 1. avgusta na finalnoj rundi Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, i u kategoriji Case Study predstavljali Elektronski fakultet i Univerzitet u Nišu, kao i grad Niš, državu Srbiju, ali i čitav Balkan.

EBEC finalna runda održala se u italijanskom Torinu, a takmičenje je bilo organizovano od strane studentske organizacije BEST Torino i sponzora. U trajanju od 6 dana, takmičari su imali 4 zadatka od strane 4 različitih kompanija, sponzora, a neki od zadataka bili su E-mobility, stvaranje hibridnog aviona, rešavanje problema zagušenosti saobraćaja i mnogi drugi.

Rešavajući inženjerske probleme, u jakoj konkurenciji sa univerzitetima iz Grčke, Portugala, Španije, Italije, centralne Evrope, Poljske, Turske, Skandinavije, zemalja Beneluksa, Rumunije i Republike Moldavije, naš tim “SICEF” nije uspeo da se izbori za prva tri mesta, ali je uspeo da na najbolji mogući način predstavi svoj fakultet, grad i državu, te stekne dosta praktičnog i neformalnog obrazovanja, kao i poznanstva širom Evrope.

Put do Torina obezbedili su kompanija "FlixBus" i Elektronski fakultet u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
Bal azN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: