Teško povređen radnik niškog preduzeća

Izvor: Niški portal | 14-Jun-2018 | 16:11

Radnik jednog niškog preduzeća M. M. teško je povređen danas oko 9:30 sati na radnom mestu u pogonu firme. Njega je udario u nogu i zdrobio je metalni poklopac težak oko 20 kilograma, koji je izleteo pod pritiskom.

Foto: KC Niš

Radnik je u teškom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra i tamo je hitno operisan. Tim lekara pokušao je da mu spase nogu, ali je na kraju ipak morala da se amputira.

Lekari kažu da je u pitanju teška povreda leve noge sa opekotinom levog stopala. Urađena je natkolena amputacija, a pacijent je vitalno ugrožen i nalazi se na aparatima za održavanje života. Lekari se bore za njegov život, rečeno je sa Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

M. M. je u preduzeću zaposlen na mestu ispitivača varova. Do nezgode je došlo u momentu dok je mašinom ispitivao varove na elementu koji je napravljen za hidroelektranu "Đerdap".  Prema nezvaničnim saznanjima, radnik je imao propisanu zaštitnu opremu koja podrazumeva zaštitne cipele, koja očigledno nije bila dovoljna da se izbegne ovako teško povređivanje. Da li je bilo drugih propusta u procesu rada utvrdiće policija i nadležna inspekacija rada.

Komentari
0
Pošalji komentar
PAx ITB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: