Toplana i Grad: Grejanje u Nišu među najjeftinijim u Srbiji

Izvor: Niški portal | 08-Jun-2018 | 16:37

Gradska Toplana se uveliko priprema za predstojeću grejnu sezonu. Sumiraju se i rezultati poslednje grejne sezone koja je, sudeći po parametrima, bila veoma uspešna, kažu iz Toplane. Možda i najveći uspeh bio je taj što su Toplana i Grad našli način da jedini u Srbiji smanje cene grejanja, čime je grejanje u našem gradu svrstano među najjeftinije u zemlji.

Gradska Toplana Niš je jedina toplana u Srbiji koja je pred početak poslednje grejne sezone smanjila cene grejanja, istakli su iz tog preduzeća. Fiksni deo smanjen je za 4,18 odsto, a varijabilni za 6,67.

Ispod Niša, na listi gradova sa nižom cenom daljinskog grejanja su samo ona mesta koja imaju male toplovodne sisteme i mali broj korisnika, ili gradovi koji za grejanje koriste zagrejanu vodu iz termoelektrana, kao što je slučaj u Obrenovcu ili Lazarevcu, na primer, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Da je situacija bolja govore i podaci o dugovanjima prema dobavljačima. Kako su rekli iz Toplane, dug je početkom 2015. godine iznosio 1,1 milijardu dinara, a u predstojeću grejnu sezonu preduzeće će ući bez dugovanja.

Iz Toplane su istakli i da je saradnja sa korisnicima bolja. Promenjen je koncept i orjentacija je upravo ka građanima. Cilj Toplane je, kako su rekli iz tog preduzeća, da se preventivno utiče na stanje sistema, a u tome dosta mogu da pomognu i sami korisnici.

Komentari
0
Pošalji komentar
Qol EaH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: