U „Džonson elektriku“ novi pogon i u narednih pet godina novih 2.400 radnih mesta

Izvor: D.P. | 16-Apr-2016 | 12:20

Kompanija „Džonson elektrik“ iz Hong Konga, koja u Industrijskoj zoni „Sever“ u Nišu veliku fabriku u kojoj se proizvode pogonske sisteme - motore i komponente za automobile, i u kojoj na 10.000 kvadratnih metara poslovnog prostora trenutno radi blizu 600 radnika, danas je otvorila novi pogon. Na taj način počinje da se realizuje druga faza izgradnje velike fabrike „Džonson elektrika“ u Nišu.

Svečano otvaranje fabrike

.
Premijer sa radnicimaDo sredine ove 2016. godine u fabrici će biti zaposleno još 400 radnika, a u novu veliku investiciju i drugu fazu izgradnje fabrike u narednih pet godina biće uloženo oko 50 miliona evra, rečeno je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i premer Srbije Aleksandar Vučić:-Džonson elektrik je svetski lider u proizvodnji pogonskih sistema i za sve nas u Srbiji je veoma značajno što su izabrali našu zemlju i Niš za svoju prvu fabriku u Evropi. Ako se zna da će posle završetka druge faze biti zaposleno još 2.400 radnika iz Niša i okoline, jasno je da se „Džonson elektrik“ svrstava u najveće investitore na jugu Srbije. To znači da u budućnosti ne treba brinuti o razvoju celog niškog kraja, rekao je Aleksandar Vučić.


Novi pogon otvorili su direktor Operacija „Džonson elektrika“ Loran Kardon i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, koji je rekao:
-Naši kvalitetni partnerski odnosi sa Kompanijom „Džonson elektrik“rezultirali su saradnjom na najvišem nivou. Zahvaljujući tome u pogonima ove kompanije osim proizvoda za automobilsku industriju uskoro će biti organizovana i proizvodnja industrijske opreme, kućnih uređaja i novih sistema, a što će doprineti otvaranju velikog broja radnih mesta, što je za Niš od životnog značaja, rekao je Perišić.


Otvaranju novih kapaciteta osim premijera Vučića, gradonačelnika Perišića i predstavnika „Džonson elektrika“ prisustvovali su i načelnik Nišavskog okruga dr Aleksandar Cvetković, predstavnici Kompanije RASS i mnogi drugi.
 

Premijer sa studentima i srednjoškolcima
Posebno vreme premijer Aleksadar Vučić danas je prilikom boravka u „Džonson elektriku“ posvetio susretu i razgovoru sa studentima Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i učenicima niške Mašinske tehničke škole. Poručio im je da su oni budućnost naše zemlje, da nastave da dobro uče i da se usavršavaju, kao i da će država Srbije učiniti sve da za sve njih sutradan, kada završe školovanje bude posla.
Grupa studenata Mašinskog fakulteta je na stručnom usavršavanju u „Džonson elektriku“ posle diplomiranja i tokom izrade master radova, a srednjoškolci su na praksi u ovoj kompaniji.

Premijer sa studentimaPremijer sa srednjoškolcima
 

Komentari
0
Pošalji komentar
Kuw aGb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: