U ITrash shallenge-u prikupljeno 30 džakova smeća u niškoj Tvrđavi

Izvor: Niški portal | 23-Jun-2019 | 23:01

U nedelju 23.6.2019. od 10 do 12 sati u niškoj Tvrđavi organizovan je ITrash challenge, akcija prikupljanja otpada, koju je organizovala danska kompanija Better Collective.

 

Događaj je simbolično nazvan ITrash challenge jer su glavni akteri bile IT kompanije iz Niša i obrazovne ustanove koje školuju kadar koji će raditi u IT industriji. Ideja da predstavnici IT sektora čiste Tvrđavu, nastala je povezivanjem odgovornosti koju IT sektor ima u kreiranju tehnologija budućnosti i odgovornosti koju moramo da imamo prema gradu u kome živimo i njegovoj budućnosti.

ITrash challenge okupio je više od 60 volontera.

Ekološkoj akciji, koja ima za cilj da podigne ekološku svest, pridružili su se volonteri iz IT kompanija, Visoke tehnicke škole, udruženja Spektar i Biologijakp, ali i ostali građani koji su želeli da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Prikupljeno je 30 džakova raznog otpada, a volonteri su istakli da su očekivali manje smeća, imajući u vidu da se radi o glavnoj niškoj turističkoj atrakciji.

Mnogi od njih su želeli da skrenu pažnju pušačima, da ne bacaju opuške na zemlju, jer su primetili veliki broj istih pored staza.

"Ovom akcijom želeli smo da damo doprinos gradu koji je nama pružio mnogo i u kome razvijamo svoje poslovanje i zapošljavamo skoro 100 ljudi. Hvala svima koji su se pridružili i zajedno ukazali na značaj zdrave okoline."

Ovo je prva u nizu akcija u okviru društveno odgovorne kampanje "Better Niš" koju će sprovoditi danska IT kompanija Better Collective.

Komentari
0
Pošalji komentar
4vs 0wq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: