U postavi kofera pronašli skoro kilogram i po srebra!

Izvor: Tanjug | 13-Aug-2019 | 18:35

Na Gradini, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, srski carinici proteklih danas u dva slučaja zaplenili gotovo kilogram i po srebrnog nakita i 12.000 neprijavljenih evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

U prvom slučaju, na Gradini je u ponedeljak, 12. avgusta, sprečen pokušaj jedne putnice da u zemlju prokrijumčari skoro kilogram i po srebrnog nakita.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je na red za kontrolu došao autobus beogradskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Istanbul-Beograd.

Prilikom pretrage, carinici su ispod postave u koferu jedne putnice iz Rume pronađeno oko 700 lančića, narukvica i minđuša od srebra. 

Krijumčareni nakit je zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut pred nadležnim sudom. 

Dan ranije, u nedelju, takođe na ulazu u zemlju, otkriveno je ukupno 32.000 neprijavljenih evra, kod bračnog para bugarskih državljana koji su putovali automobilom BMW austrijskih registarskih oznaka.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko iznosi dozvoljena suma koja se bez prijavljivanja može preneti preko granice, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom. 

Komentari
0
Pošalji komentar
RbC Ule
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: