U toku su pripreme za izgradnju koncertne dvorane

Izvor: Niški portal | 09-Jul-2019 | 08:47

Konkurs za idejno rešenje nove koncertne dvorane u Nišu je raspisan i okončan, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Prema njegovim rečima Niš će dobiti najsavremeniju koncertnu dvoranu koja će zadovoljiti sve zahteve sličnih objekata u svetu. Prema Bulatovićevim rečima u toku je procedura za dobijanje građevinske dozvole. Očekuje se još i ekproprijacija zemljišta.

„Koncertna dvorana će biti izgrađena na Bulevaru Nemanjića na mestu gde je bila garaža Niš-ekspresa“, objašnjava gradonačelnik Niša.

„Projektom je predviđeno da zadovolji najviše standarde sličnih dvorana pri čemu se u prvi plan misli na akustičnost. Koncertna dvorana bi imala 2.000 mesta. U zgradi bi se nalazilo još nekoliko manjih scena kao i hotel-restoran za goste“.

Javna nabavka za izgradnju dvorane bila bi raspisana već iduće godine, dodaje gradonačelnik Bulatović.

„Dominantan materijal prilikom izgradnje koncertne dvorane bi bilo staklo što bi omogućilo posetiocima i gostima koji borave u hotelu u njenom sastavu da imaju odličan pogled na okolinu.Pored same dvorane je planirana i izgradnja parkinga tako da posetioci mogu da ostave svoje automobile dok se nalaze u dvorani“, kaže Bulatović.

Komentari
0
Pošalji komentar
dlG SfG
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: