Uhapšena građevinska inspektorka

Izvor: www.rts.rs | 06-Mar-2017 | 12:32

Građevinska inspektorka Uprave za imovinu i inspekcijske poslove grada Niša uhapšena je zbog sumnje da je dala zeleno svetlo za legalizaciju objekta a nije izašla na teren, prenosi RTS.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je uhapšena 56-godišnja M.M iz Niša zbog sumnje da je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave. Slobode je lišen i 35-godišnji D.N. iz Vranja osnivač preduzeća "Volf master" iz Niša, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja  u podstrekavanju.

Inspektorka se tereti da je 25. februara 2016. godine sačinila dva pojedinačna popisna lista u kojima je evidentirala navodne nezakonito izgrađene objekte na lokaciji u ulici Pantelejskoj br. 52b, iako objekti u tom trenutku nisu ni postojali na licu mesta. M.M je takođe, popisne liste sačinila bez izlaska na lice mesta, na zahtev drugoosumnjičenog.

Objekti u vreme sačinjavanja popisnih lista nisu ni postojali, niti su bili započeti, što je konstatovano kontrolom građevinske inspekcije početkom juna 2016. godine, koju su obavili drugi inspektori iz Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Grada Niša, i tada utvrdili da su objekti u fazi izgradnje bez građevinske dozvole, kojom prilikom je i doneto rešenje o zatvaranju gradilišta a protiv investitora je početkom juna i podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

"Na osnovu pojedinačnih popisnih lista koja je sačinila osumnjičena M.M, vlasnik parcele a kasnije i zakupac posloovnog prostora na adresi ulica Pantelejska br. 52b su dobili mogućnost da najpre od Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša dobiju potvrdu da je u toku postupak ozakonjenja bespravno izgrađenih objekta (iako objekti u tom tenutku nisu bili ni započeti) i da na osnovu takve potvrde JKP "Naisus" izvrši priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u toku maja meseca 2016. godine", navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Osumnjičeni D.N se tereti da je navedeno krivično delo izvršio tako što je podstrekao osumnjičenu da sačini popisne liste sa neistinitom sadržinom i prilikom podnošenja zahteva potpisao vlasnika parcele Rizić Sašu. Na navedenoj adresi nalaze se poslovni objekti u kojima se obavlja tehnički pregled i registracija vozila, kao i auto perionica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja, i biće saslušani u utorak 7. marta, nakon čega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora protiv osumnjienih sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, kako ne bi uticali na svedoke, kao i kako ne bi izmenili ili falsifikovali dokaze krivičnog dela.

Inače, protiv osumnjičene M.M. se pred Osnovnim sudom u Nišu vodi krivični postupak po optužnom predlogu Tužilaštva iz 2009. godine, zbog sumnje da je kao službeno lice pri Upravi za imovinu Grada Niša sačinila zapisnike sa neistinitom sadržinom kojima je potvrdila da su zakupci poslovnih prostorija u Tvrđavi izveli radove koji uopšte nisu bili izveden. Na osnovu tih zapisnika bio je produžen period zakupa za lokale i smanjena cena zakupa za 50 odsto po lokalu. Taj krivični postupak do danas nije okončan.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
pqk 3UP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: