Upravni sud poništio izbore za celu opštinu Medijana u Nišu

Izvor: N.P. | 30-Apr-2016 | 15:18

   Upravni sud ponišio izbore za celu opštinu Medijana u Nišu

   

   Upravni sud poništio je kompletne izborne rezultate u centralnoj gradskoj opštini Medijana, sa oko 81.000 glasača. 

       

   Zato će uzbori u ovoj najvećoj niškoj opštini, kako saznajemo, biti ponovljeni naredne subote ili nedelje, 7. ili 8. maja.

   Izbori u opštini Medijana su ponišetni zbog greške u nazivu manjinske Ruske stranke, na njen zahtev.

   Ruska stranka, koju predvodi doktor Miroslav Milosavljević, uložila je žalbu Upravnom sudu jer na izbornim listićima u opštini Medijana nije bio napisan pun naziv ove stranke, već samo „Ruska stranka“.

   Sud nalazi da glasački listić za izbor odbornika Skupštine Gradske opštine Medijana nije bio propisno sastavljen, odnosno da u delu koji se odnosi na naziv proglašene izborne liste žalioca, nije sadržao naziv izborne liste, na način kako je to propisano odredbom člana 30. tačka 2), budući da je na glasačkom listiću izostavljeno ime i prezime i titula nosioca proglašene izborne liste koju je predložila RUSKA STRANKA, pod nazivom: „RUSKA STRANKA-dr Miroslav Milosavljević“, tako da nije osnovan navod Komisije, u odgovoru na žalbu, da ovakav propust nije od bitnog uticaja na zakonitost izbora, bez obzira na to da li su birači, zbog tog propusta, bili dovedeni u zabludu prilikom glasanja – navodi se u presudi Upravnog suda.

Komentari
0
Pošalji komentar
6nD jli
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: