Uručene nagrade “11. januar”

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2017 | 09:35

Svečana sednica Skupštine grada održana je juče u Oficirskom domu. Na sednici su već tradicionalno uručene nagrade "11.januar", koja se dodeljuje pojedincima, ustanovama, kolektivima i institucijama, za izuzetna dostignuća koja doprinose afirmaciji Niša u različitim oblastima. Ovogodišnji laureati su Prizrenska bogoslovija "Sveti Kiril i Metodije", Elektronski fakultet, Narodna biblioteka, upravnik  Kazneno popravnog zavoda Aleksandar Grbović i antropolog Bojan Jovanović.

- Mi u biblioteci već 137 godina radimo savesno, imamo veliku misiju, a to je da se borimo za suštinske vrednosti. Ono što mogu da obećam to je da ćemo u 2017. godini pokušati da radimo bolje i više, rekla je direktorka Narodne biblioteke "Stevan Sremac" Sonja Šuković.

- Prošle godine dobili smo najveće republičko priznanje - Svetosavsku nagradu, ove godine nagradu Grada. Ne mogu da kažem koja je važnija, ali ova je svakako draža jer je grad u kome radimo ocenio da je to bitno za sve nas koji u njemu živimo, istakao je dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković.

- Nek se raduje grad Niš jer ima najveličanstveniju crkvu na planeti, koja  nije napravljena od zlata i dragog kamenja, već od ljudskih kostiju i lobanja, a one cene nemaju, rekao je dekan Prizrenske bogoslovije, protojerej Milutin Timotijević.

Cilj će nam i dalje biti da država izdvaja sve manje novca za naše funkcionisanje, a da se sve više sami izdržavamo i doprinosimo i lokalnoj zajednici i državi u celini, kaže upravnik  Kazneno popravnog zavoda Aleksandar Grbović.

Bojan Jovanovic autor je značajnog i obimnog naučnog, filmskog i književnog opusa, u kojem posebno mesto imaju radovi, posvećeni proučavanju kulture Niša i juga Srbije.

Nagrada "11.januar" sastoji se od povelje, statue i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a svake godine dodeljuje se na Dan grada Niša. Novčanog dela nagrade odrekao se Aleksandar Grbović, pa će 100 hiljada dinara biti podeljeno članovima pet socijalno ugroženih porodica koje imaju ukupno 17-oro dece, a Elektronski fakultet istu sumu novca uplatiće kao inicijalna sredstva za formiranje Fonda za talentovane srednjoškolce i studente Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
GgP yO5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: