Vampir: Hit nad hitovima

Izvor: cityofnis.rs/predstave/ | 24-Oct-2018 | 00:43
Poznati glumac niškog Narodnog pozorišta Dragoslav Savić Safa, izvešće oproštajnu predstavu – monokomediju ”Stane Piroćanac – VAMPIR” u Nišu, 27. oktobra u 20 sati u Domu vojske.
Kaže da je predstava toliko smešna da on sam jedva izdržava da je odigra, a da se ne nasmeje.
 
 

Tekst predstave je napisan po motivima romana “Ten’c” niške spisateljice Violete Jović. Perod u kome se radnja odvija je II Svetski rat.

Radnja ove priče se odigrava na groblju gde se, po Safinim rečima, vrlo često u isto vreme dešava i tragedija i komedija.

„Mladi čovek koji je bio u ratu se vraća u svoje selo na svojih 40 dana. Šta se desilo? Sa svojim ratnim drugom je zamenio šinjele, tako da je njegova vojna knjižica otišla kod onog koji je umro. Vojnika su spakovali u metalni kovčeg, koji je bio zatvoren, pa niko nije ni video koga su sahranili. Tu nastaje čitava peripetija, jer za vojnika koji se vratio svi misle da je „vampir““, ističu organizatori.

Od takozvanog vampira beže i otac i žena sa kojom nije imao ni dan proveden zajedno, jer je otišao u vojsku odmah nakon venčanja. U njega veruje jedino njegov deda.

„Kako ga prepoznaje, ili ne prepoznaje njegovo okruženje, ali i sistem, društvo koje ima u dokumentaciji da je on mrtav. Sada će morati ponovo da dokaže da je živ. Stane Piroćanac je taj vampir, ili ten’c po svrljiško-zaplanjskom dijalektu, jer oni vampira zovu upravo tako.“

U predstavi će muzika biti izvođena uživo na harmonici, a za kostim je Safa sam odvojio sredstva i nosiće – pižamu!

Stand up koja će vas nasmejati do suza!

Ulaznice u prodaji:
Biletarnica Doma Vojske
Niške Vesti (Prvomajska 2)
City Cafe  (Park Svetog Save)
 (LINK)

Cena ulaznice: 300 dinara

Rezervacije: 063/490 460

Komentari
0
Pošalji komentar
5PV Upg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: