Veliki koncert Nemanje Radulovića

Izvor: Niški portal | 12-Jun-2019 | 19:49

Nemanja Radulović, svetski poznat violinista iz Niša, i orkestar ”DOUBLE SENS” održaće veliki koncert na Letnjoj pozornici 25. juna u 21 sat. Za sve one koji budu želeli da čuju ovog virtuoza na violoni, ulaz je besplatan.

Kako kaže Marina Kostić pomoćnica gradonačelnika Niša ovaj mladi violinista koji je rođen i odrastao u Nišu, talentom je očarao svet ali se vrlo rado vraća svom gradu.

“Nemanja Radulović će ponovo svirati u svom gradu, kome se oduvek rado vraća. Na koncertu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Hačaturijana, Šostakoviča i Rimski-Korsakova”.

Radulović godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.

“Koncert se realizuje pod pokroviteljstvom grada Niša. Organizator koncerta je Studentski kulturni centar Niš i Niški kulturni centar a uz podršku lokalnih institucija – Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Mediana”.

Komentari
0
Pošalji komentar
2xS eYS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: