Veliko nevreme u Niškoj Banji otkazalo program slave GO

Izvor: Niški portal | 03-Aug-2019 | 11:57

Grmelo je i sevalo u Niškoj Banji, a veliko nevreme je sinoć zahvatilo i ostatak Srbije. U Niškoj Banji, koja na ovaj dan proslavlja opštinsku slavu, pokvarilo je večernje programe. Bio je predviđen koncert Milana Topalovića Topalka, koji je otkazan iako je ovaj poznati izvođač bio u Niškoj Banji.

Kako kažu u Gradskoj opštini Niška Banja biće otkazan i večerašnji koncert niške grupe Penthous bend, jer je oprema za ozvučenje pokisla i ne može se koristiti. Kada će, i da li će se odloženi koncerti održati javnost će biti naknadno obaveštena.

Tokom dana u Niškoj Banji bilo je veoma živo.

Slavu Niške Banje kao ranijih godina obeležila je gužva na šetalištu, velika ponuda ručnih radova na tezgama postavljenim duž šetališta. Svako ko je došao u Banju na vašar mogao da je pronađe nešto za sebe i svoju dušu bez obzira na godine. Zabave je bilo kako za najmlađe, tako i za one starije. Prodavci koji već godinama izlažu i prodaju u Banji na Svetog Iliju svoje proizvode potrudili su se da i ovog 2.avgusta iznenade kupce nekim novim proizvodom. Održao se i tradicionalni kulturno-umetnički program na već unapred postavljenoj bini. Slava je pa valja ljudi da se zabave, opuste, uživaju i malo predahnu od svakodnevnih obaveza.

Oni koji žive u Banji ili su redovni posetioci vašara kažu da je nekada bilo više izlagača, a drugi pak smatraju da je bilo više šetača i gostiju. Ali vašar je, a narodu je teško ugoditi. Kao i na svakom vašaru i na ovome je moglo baš švašta da se kupi, od liciderskih srca koja su se posle perioda zaborava pre nekoliko godina ponovo vratila u modu, preko ikebana od veštačkog cveća i šerpi i lonaca do odeće. Čuvari starih zanata kojih je bilo tu i tamo ne mogu baš da se pohvale da su prodali puno robe, ali su i oni već odavno naučili šta narod kupuje pa se usklađuju sa tržištem. Na tezgama bezgranična ponuda maštovitosti. Origami u 3D izradi, cveće od prirodnog materijala I još mnogo čudesa.

Komentari
0
Pošalji komentar
I7f 9uN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: