Za 9 kilograma heroina robijaće ukupno 11 godina

Izvor: Niški portal | 03-Oct-2019 | 08:04

Miroslav Z. (26) iz Čačka prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, a Admir V. (30) iz Novog Pazara prvostepeno je osuđen na šest godina zatvora, jer je u automobilu u kojem su bili pronađeno devet kilograma heroina, a presudu je doneo sudija Višeg suda u Prokuplju Nebojša Milošević.

Kako prenosi Kurir, sa drogom su uhvaćeni septembra prošle godine u centru Prokuplja, od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije (UKP) . Procenjeno je da je vrednost heroina koja se nalazila folcvagen „tiguan" million evra.

Kako je ranije saopštila policija, prilikom pretresa vozila čačanskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili osumnjičeni, policija je u saradnji sa službenicima Uprave carina heroin pronašla u posebno izrađenom bunkeru. U Prokuplju su ih zaustavili, a kretali su se iz Niša ka Prokuplju.

Kako nije postojala oprema da se droga usnimi, vozilo je poslato u Preševo na skener, gde je tek locirano mesto bunkera u automobilu.

Droga je bila odlično sakrivena i tek skener u Preševu je locirao mesto.Po našoj pretpostavki, droga je ušla iz Bugraske i dalje je trebalo da se odveze, ali su lica praćena i zaustavljena kod Prokuplja.

Do ovog izricanja presude, oba lica su bila u pritvoru, a na presudu imaju pravo žalbe, mada je Admir V. odlučio da odmah ode na odsluženje zatvorske kazne.

Komentari
0
Pošalji komentar
k5t Qah
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: