Za građane EU roming je ukinut prošle godine. Kada će se takvom uspehu pridružiti i Srbija?

Izvor: NiškiPortal | 25-Jun-2018 | 09:02

Nakon održanog Samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji ono čemu su se nadale zemlje Zapadnog Balkana, nije se desilo. Nada da će naplata rominga za zemlje Zapadnog Balkana biti ukinuta - još uvek ostaje samo nada. Za Srbiju je jedino dogovoreno "pojeftinjenje" usluga. Stoga je pitanje: mogu li građani da se nadaju ukidanju skupih roming tarifa u narednih nekoliko godina?

"Nadamo se da nećemo morati da čekamo još nekoliko godina i verujemo da ćemo možda već ove godine u julu na Samitu zemalja Zapadnog Balkana, možda imati već potpisan taj Sporazum o snižavanju cena rominga na teritoriji zemalja Zapadnog Balkana - što bi praktično bio prvi korak i uvođenje u ukidanje rominga i sa članicama zemljama Evropske unije, koje bi moglo doći u najboljem slučaju ili u najboljem scenariju u narednih godinu dana od potpisivanja Sporazuma u Londonu", kaže državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić.

gratisography.com

 

U romingu, minut odlaznog poziva se naplaćuje od 80 do 159 dinara, u zavisnosti od operatera i u od zemlje u kojoj boravite. SMS poruka u romingu košta od 9 do 50 dinara. Ali, svaki od operatera, nudi i pakete sa posebnim pogodnostima, u zavisnosti od evropske destinacije koju korisnik posećuje.

Za građane Evropske unije roming je ukinut u junu 2017. godine.

Taj potez je Evropska komisija uvrstila među najveće uspehe EU.

Kada će se takvom uspehu pridružiti i Srbija?

Prema najavama i u najboljem slučaju: za godinu dana.

 

 

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
Y9b ld5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: