Za malu Petru sinoć prikupljeno 55.630 dinara

Izvor: Bum 018 | 13-Aug-2019 | 15:23

U NKC – a povodom Dana mladih, omladina Niša organizovala je sinoć humanitarni koncert za pomoć četvorogodišnjoj devojčici Petri Vještici. Pozivu organizatora odazvali su se članovi benda” Pop herc karo”, “Stop-hot”, animatori “Dream land-a”.

Na koncertu je bila donatorska kutija u koju su posetioci novčanim prilozima mogli da pokažu svoju darodavnost.

Organizatori RTV Bum, Kancelarija za mlade opština Palilula su se svojski potrudili da koncert, koji je mnogo više od samog koncerta, protekne uspešno. Program bio višeslojan, dobro osmišljen i namenjen i mlađoj generaciji ali i deci. Prikupljeno je 55.600 dinara.

“Bum radio se svake godine priključuje nekoj humanitarnoj akciji. Ove godine smo se odlučili da na Međunarodni dan mladih organizujemo akciju sa Kancelarijom za mlade Opštine Palilula. Želimo da sredstva koja obezbedimo uplatimo za malu Petru koja se trenutno sa mamom i tatom nalazi u Istanbulu gde joj je urađena prva transplantacija koja se na žalost nije primila. Očekuje se naredna transplantacija u Nemačkoj i za ovaj zahvat treba obezbediti sredstva. Tu smo da pomognemo u obezbeđivanju sredstava. Našoj akciji su se odazvali privatni preduzetnici. Razvojna agencija “JUG” uplatila je 50 hiljada dinara , čime smo više nego zadovoljni i veliko hvala na tome. Mislim da smo nešto pomerili sa mrtve tačke. I ovoga puta pokazujemo da Nišlije imaju srce i znaju za humanost”, rekao je Nikola Panić, direktor i vlasnik RTV Bum 018, organizator koncerta.

Filip Cvetković iz Kancalarije za mlade Gradske opštine Palilula kaže da mladi moraju da učestvuju u akcijama kojima se pomaže drugima, pre svega mladim generacijama ali i svima ostalima:

“Ovim smo hteli da podstaknemo i ostale kolege iz ostalih kancelarija za mlade da u narednom periodu pružaju podršku sugrađanima”.

“Nismo želeli da povodom Međunarodnog dana mladih organizujemo uobičajene aktivnosti, već smo želeli da mladi organizuju humanitarni koncert za najmlađe kojima je potrebna pomoć. Uz dva benda koja nastupaju predviđeno je i učešće animatora koji će se igrati sa prisutnom decom. Zahvaljujući članku na Gradskom portalu 018 akciji se pridružila agencija RRA koja je uplatila sredstva diektno na račun devojčice”, rekla je Emilija Jovanovski aktiviskinja mladih iz Niša, jedna od organizatorki koncerta.

Animatori iz Dream land-a iz Niša sa kojima se deca često susreću, pogotovu kada su humanitarni povodi u pitanju, zabavljali su mališane.

“Naš zadatak i cilj je da pomognemi u prikupljanju pomoći za malu Petru. Mališanima koji dolaze sa roditeljima pokazaćemo na naš način kako je to biti human. Družićemo se i uveselićemo njihov dan” rekla je Tamara koja je objasnila da animatori “Dream land-a”, bar desetak puta godišnje učestvuju na humanitarnim festivalima.

“Učestvovali smo nedavno na turniru u košarci 3X3. Aktivni smo jer pored toga što pomažemo, pokazujemo deci a posebno odraslima da se može pomoći ne samo novčanim prilozima već i radom. Ne mora se od rada uvek zaraditi lično, može se i pomoći onome kome je pomoć potrebma”.

Nikola Mitrović frontmen klubskog benda “Pop ferc karo benda”, koji postoji osam godina i svira domaći i strani pop rok muziku, rekao je da su se rado odazvali pozivu za humanitarni koncert.

“To je najmanje što možemo da uradimo, da bi pomogli. Tu smo zbog male Petre i želimo da ona ozdravi.“, rekao je Nikola i objasnio da ovo nije prvi koncert na kome “ Pop herc karo bend” učestvuje. “Gde god smo mogli da se odazovemo to smo učinili. I danas sva zarada od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe”.

Đorđe Marković iz “Hot – spot” benda kaže da su humanitarni koncerti organizacije na kojima rado učestvuju. Ovoga puta su svirali u manjem sastavu benda. Vladimir Dinić, saksafonista i Vladimir Jelenković (klavir) pomogao je Đorđu u prikupljanju pomoći za Petru.

“Česti smo gosti i volimo da sviramo za pomoć drugome.”

Ova grupa svira pop stranu i fanki muzku.

Podsetimo, Petra je operisana oktobra 2017. godine, a trenutno je na hemioterapiji. Na žalost, operacijom nije izvučeno 20% tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano „čvor života“ gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije. Njeni roditelji javili su se iz Istambula i zahvalili organizatorima na trudu koji ulažu da bi pomogli njihovoj malenoj devojčici. Nikola Panić, pročitao je njihovu poruku na samom koncertu.

Nakon hemioterapije planirano je da se Petrino lečenje nastavi u Nemačkoj, za šta porodica nema dovoljno novčanih sredstava i ovim putem obraća se humanim ljudima dobre volje kako bi Petri dali šansu za život.

Organizatori kažu da se maloj Petri može pomoćii i slanjem humanitarne SMS poruke sa brojem 472 na broj 3030, ili uplatom na sledeće brojeve računa koji su otvoreni namenski za Petrino lečenje:

Dinarski: 160-496165-46

Devizni: 00-540-0002586.3

IBAN broj: RS35160005400002586311

Komentari
0
Pošalji komentar
lNw fam
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: