Zabava: "Čovek ima zube ne samo za žvakanje, nego i da preape jezik kad ne treba da govori"

Izvor: NiškiPortal i Facebook | 10-Jun-2017 | 20:10

Prenosimo komentar preuzet sa društvene mreže Facebook, kao zanimljiv, tragikomičan, poučan, samokritičan i krajnje u zabavnom kontekstu. Takođe se zahvaljujemo autorki Vladislavi Vojnović koja je na krajnje simpatičan način opisala kako se oseća povodom tamo nečeg što joj se dogodilo.

Posebno želimo da istaknemo citat iz "Deda Tikinih duma", Violete Jović, kojim se Vladislava poslužila da bi dočarala svoju misao, kao i vic koji je naveden na kraju citata O čoveku i kozi.

Citat prenosimo u celosti:

"Gledala ja svoja posla, i pitalo me hoću li u jednu od komisija Ministarstva kulture za podelu onih nesretnih 0,62 za kulturu, tj. konkretno u Komisiju za dodelu sredstava dečjem stvaralaštvu i stvaralštvu za decu. I ja pristala.

I ispalo da su čuvene Termoelektrane Obrenovac dobile pare baš od nas: Zefirina Grasija, Cace Aleksić i mene kao predsednice komisije.

I došla NEKA TELEVIZIJA da me pita o tome. I ja lepo objasnila da nisu u pitanju Termoelektrane, nego grupa građana koja se tako zove, kao kad bih ja imala grupu građana koji se zovu "Moja mačka", što tad svakako ne bi značilo da se pare daju Kiki, da su u projektu tražena stredstva nešto veća od minimuma koji se dodeljuje, a za radionicu starih zanata što jeste kultura i kreativnost, za decu Dnevnog boravka iz Obrenovca što nije tovljenje već masne koke, da smo mislili da ne treba sve pare da idu Beograd, nego i po drugim mestima, da je para bilo za svaki peti projekat, da je meni lično prioritet bio da se nešto radi sa onima koji su prepušteni sebi i ulici, koji ne mese plastelin i kolače u skadnim porodičnim odnosima... No, izmontiralo me tako da ako i ne izgledam zla, izgledam nesuvisla i tupava.

A sad vidim da Termoelektrane spominje i Teofil, koji doduše kaže da je podatke preuzeo iz NEKOG LISTA, dakle spominje ih i NEKi LIST, fino, fino, ma, milina jedna!

Možda bi bilo bolje da ćutim, poučena "Deda Tikinim dumama" Violete Jović gde se kaže da zube čovek ima ne samo za žvakanje, nego i da preape jezik kad ne treba da govori, ali to onda ne bih bila baš ja. Nego neka pametnija osoba.

Da, da, ima onaj vic sa čovekom koji je krenuo da pomuze kozu, pa nije umeo, pa joj vezao rep kaišem, pa mu spale pantalone, pa ga zatekli tako da mu nije ostalo ništa drugo nego da potvrdi da radi ono što nije radio.

Eh, novinari, novinari, vi Resavska školo, i kad branite i kad napadate!"

Autor Vladislava Vojnović
Preuzeto sa društvene mreže kao sadržaj javnog karaktera i ima za cilj isključivo zabavu.
Komentari
0
Pošalji komentar
3C1 jBq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: