Završen drugi upisni krug u srednje škole

Izvor: Niški portal | 12-Jul-2018 | 17:43

Drugi upisnickrug učenika u srednje škole obavljen je danas. Na pojedinim smerovima nekih srednjih škola u Nišu je i posle drugog kruga ostalo više slobodnih mesta.

U Nišu su u većini škola popunjena sva slobodna mesta u prvom krugu. U manjem broju srednjih škola đaci su u drugom krugu mogli da se upišu na one smerove koji nisu ranije popunjeni.

Tako je u Elektrotehničkoj školi Nikola tesla, na smeru elektromonter mreža i postrojenja nakon prvog kruga ostalo je 6 slobodnih mesta, a u drugom su upisana 3 đaka.

Print screen; sajt ministarstva prosvete

U Građevinskoj tehničkoj školi Neimar, na smeru građevinski laborant upisano je 4 đaka u prvom krugu, dok je 1 upisan u drugom. U istoj školi na smeru građevinski tehničar ostala su i posle drugog kruga 2 slobodna mesta, jer je u prvom krugu od ukupno 30 mesta popunjeno 25, a u drugom su se upislaa tri učenika.

Podaci pokazuju da je manje interesovanja bilo za Mašinsku školu. 15 slobodnih mesta u prvom krugu bilo je za smer bravar-zavarivač, upisano je tada 7 đaka, dok u drugom krugu nije bilo upisanih.

Na smeru operater mašinske obrade u drugom krugu upisan je 1 učenik, pa je nepopunjeno ostalo 4 mesta.

30 mesta bilo je slobodno u prvom krugu za smer tehničar vuče, upisano je tada 16 đaka, dok u drugom krugu nema upisanih te je ostalo 14 slobodnih mesta na ovom smeru.

Print screen; sajt ministarstva prosvete

Na pojedinim smerovima u Prehrambeno-hemijskoj školi ni nakon drugog upisnog kruga kvota nije popunjena. Ukupno 5 učenika upisalo je ovu školu u drugom krugu. Jedno mesto je popunjeno na smeru mesar, a 4 đaka upisalo se na smer hemijski laborant u drugom krugu.

U Školi mode i lepote na svim smerovima osim jednog popunjena su sva slobodna mesta u prvom krugu. Malo interesovanja u oba kruga bilo je za smer modni krojač gde je od ukupno 30 mesta, 8 popunjeno u prvom, a 3 u drugom krugu.

Komentari
0
Pošalji komentar
vYi iEb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: