Da li je bilo tajne sednice Gradskog veća!?!

Izvor: R.P. | 17-Mar-2016 | 08:49

Daleko od očiju javnosti, bez prisustva medija koji inače stalno prate sednice i dešavanja na Gradskom veću u Nišu, kako se nezvanično saznaje, pre tri dana održana je veoma važna sednica niške gradske vlade!?!

Na osnovu saznanja do kojih su došli pojedini lokalni mediji u Nišu, jer niko od zvaničnika nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje ovu informaciju, prošlog ponedeljka popodne na toj sasvim je očigledno tajnoj sednici Gradskog veća pored svega drugog doneta je i odluka o kreditnom zaduživanju niškog Javnog komunalnog preduzeća „Gorica“.

 

Prema informacijama koje su procurile u javnost reč je o višemilionskom zaduživanju kod poslovnih banaka JKP „Gorica“, preduzeća koje je rasformirano zbog enormnih dugova i čija je većina radnika već prebačena i raspoređena na nove poslove u janvim preduzećima Medijana i Parking servis, a u kojem je ostalo tek desetak odsto od ukupnog broja nekada zaposlenih.

Prema nezvaničnim informacijama ta nova kreditna zaduženja koja je odobrilo Gradsko veće na sednici za koju niko nije znao ni obavešten, su 50 miliona dinara za tekuću likvidnost JKP Gorica i dodatnih 15 miliona dinara za pokrivanje minusa u Gorici.

Pošto je žiro računa JKP „Gorica“ već mesecima u blokadi, jemstvo za krdite Gorice dali su likvidna niška gradska preduzeća Toplana i Tržnica.

U ovim preduzećima nisu želeli da komentarišu odluku Gradskog veća jer, rekli su, konačne odluke o davanju garancije za podizanje kredita za Goricu doneće organi upravljanja Toplane i Tržnice, a ne direktori!?!

Jedna od odluka Gradskog veća je i, takođe se sazne, davanje saglasnosti za zapošljavanje novih radnika u JKP Medijana...

Komentari
0
Pošalji komentar
fqC I7d
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: