„Brod ljubavi“ pred niškom publikom

Izvor: Niški portal | 09-Nov-2016 | 10:26

Na sceni Narodnog pozorišta večeras od 20 časova premijerno će biti izvedena predstava „Brod ljubavi“. Predstava je nastala po tekstu Nebojše Romčevića, a režirao je mladi makedonski reditelj Angelčo Ilievski.

Predstava je okupila 18 glumaca, koji su dva i po meseca intenzivno pripremali komad do duboko u noć. Produkcijski ovo je jedan od najzahtevnijih komada u proteklih nekoliko decenija, saglasni su svi u pozorištu.

Brod ljubavi iz naslova drame zapravo je trajekt „Krimhilda“ koji krstari na relaciji Libek-Sankt Petersburg. Putnici su, kako to autor teksta kaže, „svinje sa Istoka“ i „govna sa Zapada“, tj. seksualni pečalbari iz istočnoevropskih (bivših komunističkih) zemalja u potrazi za zaradom i boljim životom i srednjeklasni Evropejci u potrazi za zadovoljstvima, zabavom ili zaboravom.

Makedonski reditelj Angelčo Ilievski, koji je režirao i predstavu „Gde je nestao Harms“, kaže da „Brod ljubavi“ iskreno govori o svima nama, o našoj ličnoj drami.

Kostime za komad uradila je gošća iz Makedonije Marija Pupučevska, kompozitor je Borivoje Mladenović, a koreograf Nebojša Gromilić.

Karte za premijeru su rasprodate, ali ih ima za prvu reprizu koja je 12. novembra. Šansu da pogledaju “Brod ljubavi” ovog meseca Nišlije imaju i 28. novembra.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
CWt FoH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: