"Da li se dogodilo da je Planeta izgubila sopstveni imunitet i izabrala svoj način izliječenja"

Izvor: druš.mreže | 19-Mar-2020 | 18:31

PREUZETO!

UBAVO I VISTINITO / LEPO I ISTINITO

"Prošao je prvi stres, prošao period odricanja i javilo se interesovanje za što će biti poslije.

Pročitah da je voda u kanalima Venecije postala prozračna. U drugom gradu po popularnosti među turistima, koji je sada pust pojavile su se rijetke prelijepe ptice...

Možda planeta hoće da se odmori? Umorna od ljudskog ništavila i sujete, ona se obraća ljudima olujama i poplavama, vrelim ljetom i zimom bez mraza, ona se trese zemljotresima kao umorni pas kad izađe iz mora ili rijeke.

Dogodilo se da je Planeta izgubila sopstveni imunitet i izabrala svoj način izliječenja:-okupiti nas svih u kućama. Svakoga građanina vratiti svojoj državi, bliže svome domu, rodnim zidovima da bi odmorili od posla, lične sujete i vječite žurbe. Da se sjetimo da moramo čuvati svoje zdravlje, da se prisjetimo onih kućnih igara, večernjih sjedanja uz čaj ili pivo, vino... razgovora sa djecom ili roditeljima. Da ispečemo hljeb ili kolač od tijesta kome treba posvetiti nekoliko sati umjesto pljeskavice s nogu i u pokretu. Da bi gledali u džezvu da nam kafa ne prevri i popili je iz lijepe šolje, umjesto dojča u omiljenom kafiću.

Čista voda u venecijanskim kanalima, foto: tviter

Planeta nas ćera u svoje kuće i stanove da bi ih doveli u red počevši od soba u kojima spavamo i zamislili se nad sobom.

Možda sada počnemo da cijenimo što smo od Boga dobili na uživanje. Da se skoro vratimo svojim željama i putovanjima u mjesta koja sada odmaraju bez nas. Proljeće će tim mjestima udahnuti novi život, obnoviti ih svježim vazduhom bez beskrajnih selfija i gomile smeća pod nogama koje im ostavljamo.

Otvorit će nam se  svijet koji moramo da čuvamo počevši od ovog trenutka, mijenjajući sebe same...

Neka nam Bog pomogne..."

izvor: društvene mreže, fb i tviter

Komentari
0
Pošalji komentar
ejT ZMy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: