Jovan Milić: Od Naših uzora do Kancelarije za mlade

Izvor: Niški portal | 01-Apr-2021 | 19:38

Jovan Milić, nekadašnje „čudo od deteta“ od skora je deo Kancelarije za mlade grada Niša, kako sam kaže poziv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski ga je iznenadio, ali i obavezao da radi najbolje što može:

„Srećan sam da sam deo tima, koji čine obrazovani i zdravo ambicioznih ljudi. Verujem u mlade i osnovna ideja je da Kancelariju za mlade otvorimo za sve, podvlačim za sve mlade ljude. Srećan sam da u radu imam bezrezevnu podršku gradonačelnice Niša i njenog tima, ali i Načelnice Mitrovski i verujem da ćemo dosta toga uraditi za mlade“ – izjavio je Milić, koji je od 23. marta zvanično deo Kancelarije za mlade Grada Niša.

Jovan ističe to da je sa svojim kolegom napravio spisak ciljeva. „Prvi i osnovni cilj je pomoć i podrška mladima prilikom zapošljavanja, drugi cilj je pomoć i podrška mladim talentima, jer je grad Niš rasadnik talenata, treći cilj je pomoć i podrška mladim ljudima koji boluju od retkih bolesti, posebno se očekuje razvoj omladinske politike na teritoriji grada Niša“ – izjavio je Jovan Milić i dodao da će se Kancelarija za mlade grada Niša usmeriti i ka podršci i pomoći mladima koji se bore za ljudska prava.

Jovan je sa svojim timom pre par dana započeo dijaloge sa predstavnicima studentskih organizacija, studentskih parlamenata, a kako sam kaže u zavisnosti od epidemiološke situacije očekuje se i susret sa predstavnicima učeničkih parlamenata, ali i sa predstavnicima organizacija koje se bave mladima.

„Znajte da je Kancelarija za mlade od sada otvorena kao nekada, znajte da Vas očekujemo, da očekujemo Vaše ideje, kritike i da se nadamo da ćemo već za 90 dana da vam prikažemo rezultate“ – zaključuje Milić.

Podsetimo, Jovan Milić je još kao srednjoškolac bio proglašavan za čudo od deteta. Vlasnik je velikog broja medalja i nagrada, osvojenih na takmičenjima u znanju. Sa samo sedamnaest godina govorio je na Kopaonik biznis forumu, sa 20 dobio je najviše priznanje Ministarstva prosvete – Svetosavsku nagradu. Dugo godina je bio omladinski aktivista. Osnivač je i pokretač Foruma mladih naučnika, ali i konferencije „Neka bolja budućnost“. U planu ima upis na doktorske studije. Pre par godina bio je deo serijala „Naši uzori“ na Niškom portalu, koji je predstavljao uspešne mlade i talentovane ljude. Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu završio je sa prosečnom ocenom 9,70 što ga je svrstalo među najbolje studente u generaciji.

Inače, Kancelarija za mlade Grada Niša, osnovana je 2012. godine i radi na unapređenju omladinske politike u oblasti obrazovanja, sporta, korišćenja slobodnog vremena, povećanja zaposlenosti, informisanja, zdravstva, kulture, ravnopravnosti polova , sprečavanju nasilja i kriminaliteta.

Komentari
0
Pošalji komentar
Fx9 Xex
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: