U pritvoru lovac koji je ubio drugog lovca

Izvor: Niški portal | 17-Aug-2020 | 12:55

Više javno tužilaštvo u Nišu odredilo je zadržavanje do 48 sata za M.Č. (53) iz Niša osumnjičenog da je juče iz nehata u lovu ubio Predraga M. (53) iz Donjeg Dušnika u opštini Gadžin Han.

U tužilaštvu su danas rekli agenciji Beta da će osumnjičeni biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom zbog toga što se radi o delu koje je u nadležnosti tog tužilaštva.


„Obavljen je uviđaj i delo je okarakterisano kao nehatno lišenje života, a ne ubistvo jer se radi o nesrećnom slučaju. Za to delo zaprećena je zatvorska kazna od najviše pet godina", izjavili su u tužilaštvu.

Prema rečima nadležnih u tužilaštvu, naložena je obudukcija preminulog na Institutu za sudsku medicinu.

Predrag M. preminuo je juče oko 12 časova nakon što je ranjen u lovu na divlje svinje u ataru sela Kaletinca.

Prema nezvaničnim informacijama, on se sa grupom lovaca nalazio u gustoj šumi kada je lovac iz druge grupe ispalio dva metka u tom pravcu, verujući da se radi o divljim svinjama.

Nesrećni čovek zadobio je više rana od sačme iz patrona lovačke puške, a jedno od zrna pogodilo ga je u arteriju u preponi.

Prijatelji sa kojima je bio u lovu pokušali su da mu zaustave krvarenje i prevezli su ga do ambulante u Donjem Dušniku, ali je tu preminuo.

Komentari
0
Pošalji komentar
eSJ 7Ny
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: