Ušteda i sigurnost kroz energetsku efikasnost - Gradu Nišu predstoji realizacija projekta u ovoj oblasti

Izvor: Niški portal | 06-Apr-2021 | 11:55
Gradu Nišu predstoji realizacija projekta u oblasti energetske efikasnosti za koji je Ministarstvo za zaštitu životne sredine predvidelo 57 miliona dinara, a uz 52 miliona koja će i sam Grad izdvojiti, sprovešće se radovi na tri obrazovne ustonove, i to - jedan vrtić i dve škole, navedeno je na konferenciji za novinare održanoj juče, 05. aprila u Gradskoj kući.
 
- Prvi objekat je vrtić "Leptirić", drugi objekat je srednja škola "Neimar" i treći objekat je Osnovna škola "Stefan Nemanja" – rekla je gradonačelnica Dragana Sotirosvki.
 

“U planu je zamena stolarije, postavljanje izolacije na ova tri objekta. U vrtiću Leptirić ugasiće se kotao, a objekat će se povezati na sistem daljinskog grejanja. Ovom investicijom će biti smanjeno davanje preko 6.000.000 dinara što znači da će se cela investicija vratiti za osam godina” – rekao je Bojan Gajić energetski menadžer Grada Niša.

Kada govorimo o energetski efikasnim zgradama, onda mislimo na zgrade koje troše manje energije za zadovoljenje životnih potreba, a misli se na održavanje ugodne temperature, neophodno osvetlјenje i druge potrebe za boravak i rad lјudi u zatvorenom prostoru - Ušteda i sigurnost kroz energetsku efikasnost.

Komentari
0
Pošalji komentar
md3 hbJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: