(VIDEO) Zajedno možemo sve, pa i da brinemo o prirodi, poručuju iz TrioArta

Izvor: Niški portal | 04-Nov-2019 | 21:52
„Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“
Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TrioArt
 
TrioArt udruženim snagama brinuo o prirodi i nišavskom bedemu, od crkve pa do Brzog Broda ( II deo)
 
Na nišavskom bedemu, na potezu od crkve Svetog Vasilija Ostroškog, pa do Brzog Broda, održana je ekološka akcija pod nazivom „Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“. Učesnici su bili Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TriArt, kao nosilac akcije, Istraživačka stanica Jelašnica, sa Ljubisavom Stojanovićem, kao i građani koji su došli da podrže ideju i da pomognu.
 
 
 
 
Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TrioArt je realizovao ekološku akciju radeći udruženo i uz ogromnu pomoć Istraživačke stanice Jelašnica. TrioArt je obezbedio majice za učesnike, sav potreban higijenski materijal, rukavice, kese za otpad, osveženje i posluženje za sve, kao i da događaj bude medijski ispraćen. Ljubisav Stojanović, predsednik Istraživačke stanice, sa svojim članovima, učenicima iz više niških škola, kako osnovnih, tako i srednjih, i njihovim profesorima, pokazao je kako zajedno možemo sve.
 
O prirodi su, između ostalih, brinuli učenici sledećih niških škola:
 
-Gimnazija „Svetozar Marković“ ( 42 učenika i 3 profesora)
-OŠ „Dositej Obradović“ ( 22 učenika i 4 profesora)
-OŠ „Branko Miljković“ ( 8 učenika i 1 profesor)
-OŠ „Ivo Andrić“ ( 9 učenika i 1 profesor)
-OŠ „Dušan Radović“ ( 20 učenika i 2 profesora)
-Ugostiteljsko turistička škola ( 2 učenika i 1 profesor)
 
Posebna zahvalnost se upućuje OŠ „Dr Zoran Đinđić“ iz Brzog Broda i direktorki Nataši Koderman koja je omogućila korišćenje hola njihove škole za potrebe osveženja i prigodnog posluženja za sve učesnike akcije.
 
Ova ekološka akcija je okupila preko 130 učesnika. Druženja je bilo, edukacije takođe, a sproveden je i društveno - koristan rad u očuvanju prirode.
 
Niški portal je kao medijski pokrovitelj akcije ispratio dešavanje i putem video zapisa vam prenosimo raspoloženje i realno stanje sa terena.
 
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
b6s PaN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: