Aerodrom u Nišu oborio rekord: Opslužili 400 000. putnika

Izvor: Niški portal | 17-Dec-2019 | 12:49

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu nastavlja da obara rekorde.

Od početka godine do danas je ispraćeno ili dočekano 400 000. putnika, što je za oko sedam hiljada više nego prošle godine. Pre samo pet godina u proseku je opsluženo deset puta manje putnika.

Let na liniji Niš-Bolonja bio je srećan za Biljanu Stanojević. Od nacionalnog avio-prevoznika – dobila je poklon, kartu ka nekoj od destinacija na kojoj Er Srbija saobraća iz Niša.

-Putujem često s obzirom na to da ne živim u Srbiji. I srećna sam što konačno mogu da sletim ovde", navodi Biljana, prenosi KCNnonline.rs.

Sa ovog aerodroma trenutno 4 avio-prevoznika obavlja redovan avio-saobraćaj. Air Serbia, Wizz Air, Ryanair, SWISS.

-Kada je reč o popunjenosti aviona, informacija od pre nekoliko nedelja pokazuje da je veća od 70 odsto. Imajući u vidu da je ovo tek početak operacije, verujem da ima dovoljno razloga budemo zadovoljni u narednoj godini, rekao je Nikola Vukomanović, portparol Er Srbije.

Blizina auto-puta, dobra povezanost sa državnim i međunarodnim saobraćajnim linijama umnogome je uticala na rast niške vazdušne luke. Od 2016. godine niški aerodorm obara rekorde. Godinu dana pre, opsluženo je nešto više od 36.000 putnika, što je bio višegodišnji prosek. Otprilike u ovo vreme prošle godine, svečano je dočekan 331.583. putnik.

Postojeća zgrada terminala Konstantina Velikog je projektovana za oko sto hiljada putnika godišnje. Mihajlo Zdravković, direktor "Aerodroma Srbije", kaže da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove terminalne zgrade površine pet hiljada kvadratnih metara, koja će, kako je najavljeno, biti namenjena odlazećim putnicima.

Komentari
0
Pošalji komentar
vaX zv6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: