Udruženje TrioArt održalo radionicu pod nazivom „Priroda i čovek u njoj“ u OŠ „Branko Miljković“ u Nišu

Izvor: Niški portal | 23-Dec-2019 | 23:37

Radionica je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta i održana je pred oko pedesetoro dece i nastavnika. Radionica je obuhvatala video prezentaciju prirodnih lepota Stare planine, njenih biljnih i životinjskih vrsta i istaknuta je važnost očuvanja životne sredine. Na radionici su govorili profesori koji su isticali koliko je važno voditi zdrav život i brinuti o zdravlju i zdravim mislima.

Učesnici radionice bili su i nastavnici OŠ „Branko Miljković“ – koordinatori Tima za „Eko školu“ Milica Živković i Valentina Maljenović koje su pokrenule projekat pod nazivom “Njeno veličanstvo- jabuka”. Ideja je potekla od činjenice da učenici sve ređe koriste voće u ishrani, delom zbog nedovoljnog znanja o prednostima koje ono pruža, a delom zbog nedostatka vremena da pripreme zdravu užinu.

Udruženje TrioArt je želelo da predstavi Međunarodni program Fondacije za obrazovanje za životnu sredinu koji podržava Organizacija UN za životnu sredinu (UNEP) i Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO). Cilj ovog programa je podizanje svesti učenika o značaju očuvanja životne sredine na jedan viši nivo, a sve to kroz aktivno učenje, zabavu i praktičan rad.

Za Niški portal su na temu svog rada i angažovanja u oblasti zaštite zivotne sredine govorile učiteljica Milica Živković, nastavnica biologije Valentina Maljenović i direktorka škole Tijana ranđelović.

Detaljnije o radionici možete pogledati i čuti kroz video.

 

 

Eko škola OŠ "Branko Miljković"

Milica Živković i Valentina Maljenović

 

Komentari
0
Pošalji komentar
Qc5 ARi
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: