Besplatne mesečne karte za gradski prevoz članovima udruženja

Izvor: Niški portal | 15-Jan-2021 | 13:10

U Svečanoj sali Gradske uprave Prokuplja uručene su besplatne mesečne karte za gradski prevoz predstavnicima udruženja koja se bave socijalnom zaštitom na teritoriji grada Prokuplja.

Кako je izjavila član Gradskog veća za obrazovanje i socijalna pitanja Кatarina Veljović, lokalna samouprava je izdvojila sredstva iz budžeta za subvencionisanje gradskog prevoza za socijalno ugrožene kategorije građana Prokuplja.

 -Oktobra meseca podelili smo besplatne mesečne karte penzionerima čija su mesečna primanja do 11.000 dinara i samohranim roditeljima bez zaposlenja. Danas imamo mogućnost da besplatne karte za gradski prevoz uručimo i članovima udruženja na teritoriji našeg grada, kaže većnica Veljović i ističe da je ovom vrstom pomoći obuhvaćeno ukupno preko 700 korisnika.

Odlukom Gradskog veća Prokuplja utvrđen je i Pravilnik o ostvarivanju prava na subvencionisani javni gradski prevoz, na osnovu kojeg to pravo ostvaruju penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 11.000 dinara, samohrani roditelji bez zaposlenja i članovi udruženja koja se bave socijalnom zaštitom na teritoriji Grada Prokuplja.

Pored Udruženja penzionera grada Prokuplja, koji ovu vrstu pomoći koristi od oktobra meseca, ona je danas uručena i predstavnicima Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga, Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, Udruženja roditelja, prijatelja i staratelja dece i mladih obolelih od malignih bolesti „Epigenija", Udruženja građana Centar "Svetovid", Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije i Saveza gluvih i nagluvih Prokuplje i Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i bubrežnih bolesnika „Toplica".

Komentari
0
Pošalji komentar
j8Y tXU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: