Letujte u Srbiji za samo 20 evra, i to je moguće

Izvor: Niški portal | 03-Aug-2020 | 10:36

Da, ima skupocenih, luksuznih smeštaja, ali neki skromniji može da se nađe i za "pristojnije pare"... Evo koliko košta iznajmljivanje vikendica u Srbiji!

Da je letovanje u Srbiji ove godine, pre svega u privatnom smeštaju, veoma popularno, dokazuje i to što je postalo skoro nemoguće pronaći prenoćište na pojedinim planinama i u banjama. Bez dosta ranije rezervacije najteže je doći do vikendica koje se nalaze pored reka i jezera ili nude bazen za kupanje. A da bi se u svemu tome uživalo, potrebno je izdvojiti od oko 20 do više od 150 evra dnevno.

Većina građana Srbije, zbog širenja virusa korona, svoje letnje odmore provodi u našoj zemlji, najčešće na selima, gde u prirodi traže mir, tišinu i beg od gužve.

Zbog toga se dosta njih odlučuje na smeštaj u vikendicama, koje su po mogućstvu udaljene od velikih saobraćajnica.

Iako se poslednjih dana dosta govorilo o vikendicama čiji najam košta i više od 150 evra dnevno, to su ređi slučajevi koji nude recimo nešto luksuznije uslove, mir i veću bezbednost. Cene, kako poznavaoci tvrde, zavise od lokacije, veličine vikendice, pogodnosti koju nudi, ali i broja osoba koje prima.

 

Postoje mnogi smeštaji u prelepim oazama Srbije za svega 20 evra, jedna od takvih je Sokobanja, međutim ima iz dosta u srpskim selima, salašima, planinama...

Tako recimo, na Fruškoj Gori u blizini jezera Beli Kamen, može da se iznajmi vikendica po ceni od 80 evra dnevno. Maksimalno može da primi četiri osobe, a poseduje dvorište u kom postoji prostor za sedenje, roštilj i kotlić.

Na Zlatiboru, u naselju Zova, može se naći vikendica za 70 evra dnevno, a koja može da primi osam osoba. Za istu cenu se može odmarati i u vikendici na obali Zvorničkog jezera, gde će vam vlasnici ustupiti i kajak ukoliko želite da se "opustite na vodi".

Neretko je uslov da najam traje najmanje četiri dana, ali se dešava i da je vikendom skuplje iznajmiti prostor za odmor. Tako je u Kovinu, recimo, moguće da se odmara u vikendici za 30 evra dnevno, ukoliko se iznajmi na sedam dana. Ipak, ako hoćete odmor u istom prostoru na samo jedan ili dva dana, to će vas stajati 50 evra dnevno.

Za 100 evra možete odmarati i u Bačkoj Topoli, koliko bi vas dnevno stajao najam prostrane vikendice u blizini Zobnatičkog jezera. Dok se na svega 30 minuta od centra Beograda, nudi vikendica sa bazenom za 80 evra dnevno. Tu se, recimo, može smestiti pet osoba.

Sa portala Nekretnine.rs za "Blic Biznis" kažu da su među stanovništvom najatraktivniji smeštaji sa bazenima ili u blizini banja i jezera.

"U trenutnoj situaciji u zemlji kada je period godišnjih odmora, a nismo u mogućnosti da otputujemo na najčešće turisticke destinacije, logično je da se povećava potražnja za lokacijama po Srbiji, a posebno su atraktivni smeštaji sa bazenima ili u blizini nekih banja i akva parkova. Ovog meseca na sajtu nekretnine. rs kategorija izdavanje vikendica beleži 25 puta veću potražnju nego prošle godine u isto vreme, dok prodaja vikendica beleži cak 40 odsto više pretraga nego u junu", objašnjava Anita Pešić, produkt menadžer sajta Nekretnine.rs.

Ona dodaje da je evidentno na svakom tržištu, pa i na tržištu iznajmljivanja nekretnina da se povećana potražnja za nečim uglavnom reflektuje na cenu.

Govoreći o mogućem povećanju cena u pojedinim mestima u Srbiji, što se iznajmljivanja vikendica tiče, direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) Georgi Genov objašnjava da je u privatnom smeštaju sve stvar ponude i potražnje.

S druge strane, Genov ističe da cene u hotelima nisu rasle ovog leta, a da su na pojedinim mestima čak i 20 odsto niže u odnosu na prošlu godinu.

Komentari
0
Pošalji komentar
0n1 sGh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: