Izdato oko 120 rešenja za uklanjanje havarisanih vozila, a procenjuje se da ih ima još 150 do 200

Izvor: Niški portal | 04-Apr-2021 | 13:50

Na teritoriji GO Medijana izdato je oko 120 rešenja za uklanjanje havarisanih vozila. Ukoliko ih vlasnici sami ne uklone, JKP „Parking-servis“ – Niš pristupa uklanjanju pomenutih vozila. Označena vozila se odvoze na depo kod kvantaške pijace, a rok za njihovo preuzimanje je 120 dana, uz plaćanje troškova postupka, odnošenja i ležarine. Nakon isteka roka od 120 dana, JKP „Parking-servis“ – Niš stiče pravo da predmetna vozila koja vlasnici nisu podigli sa depoa proda, ili ih odvozi na otpad i u neki od reciklažnih centara usled nadoknade troškova. Napominje se da rok od 120 dana, za uklonjena vozila do 1. decembra 2020.godine, ističe ili je istekao. Procena gradske inspekcije je da se na području gradske opštine Medijana nalazi još 150 do 200 havarisanih vozila.

U akciji uklanjanja havarisanih vozila, kojim je do sada obuhvaćena leva strana Bulevara Nemanjića, izdato je više od 120 rešenja po kojima je postupano u pomeranju vozila sa javne površine, navodi se u saopštenju Grada.

Od ukupnog broja vozila, paukom je uklonjeno više od 50 vozila, a preostali deo pomerili su sami vlasnici.

U depou na kvantaškoj pijaci nalazi se oko 40 vozila koja vlasnici nisu preuzeli, pa je plac morao da bude proširen. Rok za podizanje vozila iz depoa je 120 dana, a po isteku tog roka vozila se odvoze u otpad i u neki od reciklažnih centara.

Procena gradske inspekcije je da se na području gradske opštine Medijana nalazi još 150 do 200 havarisanih vozila koja će biti u narednom periodu uklonjena sa javne površine.

Niko od vlasnika nije se do sada žalio na postupanje nadležne inspekcije i izdatih rešenja.

Samostalnim pomeranjem havarisanih vozila vlasnici izbegavaju troškove njihovog prinudnog uklanjanja.

JKP „Parking-servis“ – Niš obaveštava sve vlasnike vozila koja su prinudno uklonjena u periodu do 1. decembra 2020. godine i koja se nalaze na depou JKP „Parking-servis“ – Niš da ističe rok od 120 dana u kojem su dužni da preuzmu svoje prinudno uklonjeno vozilo nakon što plate troškove postupka, odnošenja, ležarine i druge dospele troškove.

Nakon isteka navedenog roka od 120 dana od momenta uklanjanja vozila, JKP „Parking-servis“- Niš stiče pravo prodaje predmetnih vozila u cilju namirenja svih dospelih troškova u skladu sa Odlukom o postupanju sa prinudno uklonjenim vozilima, stvarima i drugim predmetima (Sl. list Grada Niša br.17 od 27.2.2020. godine).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Službi za transport, telefonom na broj  018/217-111 ili lično, na depou JKP „Parking-servis“- Niš, svakim radnim danom i subotom u periodu od 7 do 20 časova i nedeljom u periodu od 7 do13 časova.

Komentari
0
Pošalji komentar
OHU e1Z
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: