LEPA VEST: Izlečena beba zaražena koronom

Izvor: Niški portal | 23-Aug-2020 | 20:05

Beba koja se u prvoj nedelji života zarazila korona virusom, uspešno je izlečena u Kliničkom centru Niš, potvrdila je koordinatorka dečije kovid bolnice i direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.


Dr Slavković je podsetila da su bebu staru samo sedam dana sa simptomima virusa kovid 19 u KC Niš doveli roditelji, kao i da je nakon toga laboratorijski potvrđen virus kod bebe, koja je zadržana na bolničkom lečenju, prenosi Tanjug.

„Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro sve vreme i testovi su pokazali posle dve nedelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna", kazala je dr Slavković, prenosi TV Pink.

Dodala je da je jedino uzrast bio problematičan.

Prema njenim rečima, u KC Niš su se protekle nedelje porodile tri trudnice pozitivne na koronavirus, da su te bebe negativne na virus, a iščekuje se porođaj još jedne trudnice iz Preševa, koja je trenutno smeštena u odvojenom delu na ginekologiji i za sada je u dobrom stanju.

Kako je navela dr Slavković, u KC Niš trenutno nema dece pozitivne na virus kovid 19, a u bolnici se nalazi četvoro sa respiratornim simptomima.

„Svu decu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzira na to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu pouzdani u potpunosti", navela je.

Komentari
0
Pošalji komentar
8Hi BWF
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: