Novak Đoković: Osećam se tužnim i praznim, izvinjavam se

Izvor: Niški portal | 07-Sep-2020 | 17:39

Novak Đoković se oglasio povodom diskvalifikacije sa US Opena. Đoković je u nedelju diskvalifikovan sa turnira jer je tokom prvog seta protiv Pabla Karenja Buste lopticom pogodio linijskog sudiju.

Posle kratkog većanja glavni sudija i supervizor su odlučili da diskvalifikuju sa turnira prvog nosioca.

- Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve, napisao je Đoković.


Na temu njegove diskvalifikacije sa Ju Es opena zbog, nenamernog, udaranja linijskog sudije lopticom u grlo oglasila se i supruga najboljeg tenisera sveta – Jelena Đoković.

- Zauvek uz tebe, amore - napisala je kratko Jelena ispod Novakove objave na Instagramu.

Đokoviću su, inače, oduzeti svi bodovi koje je zaradio na ovogodišnjem izdanju turira (što je, uzimajući u obzir nova pravila, nula bodova) i sav nagradni fond.

Srpski teniser nije prvo "veće" ime koje je diskvalifikovano sa jednog velikog turnira, pošto su prethodno to doživeli David Nalbandijan u finalu Kvinsa, Tim Henman na Vimbldonu...

Ipak, organizatori US opena su u ovom slučaju reagovali prema pravilima.

Komentari
0
Pošalji komentar
wdt gmv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: