Jug Srbije: Sela odsečena od sveta, vojska pokušava da dođe do meštana

Izvor: Niški portal | 14-Jan-2021 | 00:49

Nevreme praćeno snežnim padavinama i ledenom kišom napravilo je veliku štetu prokupačkim selima koja su zbog neprohodnih puteva već dva dana odsečena od sveta.

Težak sneg, niska temperatura i ledena kiša koja je tokom prethodnog vikenda padala na teritoriji Prokuplja doprinela je lomljenju šumskih stabala, mnoga od njih su pala na put i potpuno ga blokirala za saobraćaj, oštetila elektro vodove, polomila stubove nosače, pokidala provodnike, pa su planinska sela Bejašnica, Tovrljane, Kruševica, Trnov Laz, kao i sela prema Belom Kamenu i Pasjači ostala bez struje.

Foto: Bandera "srušena"


Zahvaljujući velikom naporu ekipe EPS-a, neki kvarovi su otklonjeni i obezbeđeno je ponovno uredno snabdevanje električnom energijom meštana mnogih sela.

U raščišćavanje ovih seoskih putnih pravaca uključila se i Vojska Srbije koja će svojom mehanizacijom učestvovati na uklanjanju zaleđenih stabala i grana koji su pala i blokirala saobraćaj ne samo na lokalnim već i na delu glavnog puta na području  Prokuplja.


–Situacija je veoma teška, a uslovi za rad na planini i niskoj temperaturi po dubokom snegu i ledu gotovo su nemogući, kazao je za Niški portal Gradski većnik zadužen za infrastrukturu Miladin Radoičić, koji je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Dejanom Tonićem obišao teren u Vidovači i Belom kamenu.

On je istakao da će se raditi na raščišćavanju puteva sve do normalizacije saobraćaja u tom kraju, kao i sve dok i poslednji stanovnik tih planinskih sela ponovo ne dobije  struju.

Komentari
0
Pošalji komentar
OZw TSv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: