Bez struje i vode desetine sela, zavejani putevi do meštana

Izvor: Niški portal | 18-Jan-2021 | 00:23
U većem delu zemlje pada sneg i temperatura je ispod nule, pa postoji mogućnost pojave mestimične poledice na kolovozima. Ekipe putara su na terenu, poručuju nadležni.
 
 
Na jugu Srbije, zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži desetine planinskih sela bez struje.

U planinskim selima Jablaničkog okruga i dalje teška situacija. U opštini Medveđa van funkcije preko 40 trafo-stanica. Bez struje i dalje dvadesetak sela. Od prošlog vikenda struju nemaju ni sela ka administrativnoj liniji sa Kim na teritoriji Leskovca.

Pomoć im je uručena, a pomoć je stigla i u 7 lebanskih sela koja električnu struju i telefone nemaju osmi dan.

U opštini Svrljig bez struje je oko 200 domaćinstava, mahom u četiri sela, dok su prethodnih dana bez struje bili stanovnici sedam sela. Sneg koji pada dodatno otežava prilaz zaleđenim strujnim vodovima.

Na područiju opštine Kuršumlija desetak planinskih sela već nedelju dana je bez struje, dok su do većine zavejani i seoski putevi, pa je do meštana ne moguće doći.

Vozačima se savetuje da vožnju prilagode uslovima na kolovozu i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. Brzinu vožnje potrebno je prilagoditi uslovima saobraćaja i držati dovoljno rastojanje u odnosu na vozilo ispred.

Na auto-putu Niš - Dimitrovgrad, zbog snežnih padavina, u tunelima Sopot, Sarlah, Pržojna Padina i Progon, ograničena je brzina kretanja vozila na 60 km na čas, saopštilo je JP "Putevi Srbije".
Komentari
0
Pošalji komentar
DCy HfG
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: