Licitacija slike Slavoljuba Todorovića Zorkina

Izvor: Niški portal | 04-Mar-2021 | 14:23

Otvorena je nova licitacija Lokalne fondacije Niš (LFN) na kojoj se nalazi slika poznatog slikara i umetnika Slavoljuba Todorovića Zorkina. Na slici, čije su dimenzije 50x60cm, prikazan je kišni dan u Obrenovićevoj ulici u Nišu. Licitacija se odvija isključivo na fb stranici LFN i otvorena je do petka, 5. marta u 12 sati. Početna cena je 3.000 dinara.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti da licitiraju i obogate svoj dom ovom slikom. Novac koji se obezbedi ovim putem biće uložen u fond kroz koji će LFN podržati najbolje ideje u Nišu iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

 

Slavoljub Todorović Zorkin rođen je 1949. godine u Čuburi pored Ražnja. Umetničku školu završio je u Nišu, a studije dizajna u Zagrebu. Na Institutu za naučna istraživanja „Ekoman", na smeru Video ekologija, odbranio je temu „Tehnologija slikarstva i problemi zaštite životne sredine". Nosilac je zvanja „akademika" Srbskog učenog društva i Međunarodne asocijacije za urbanu ekologiju. Član ULUPUDS-a. Osnivač i predsednik Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin" u Nišu. Jedan je od osnivača „Ekopolis" mreže. Učestvovao na mnogobrojnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, a značajan broj njih i sam organizovao. Dobitnik je odličja za zasluge ostvarene slikarskim, ikonopisačkim i opštim kulturološkim delovanjem (medalja Astrahanske Kozačke vojske). Za dosadašnji rad, nagrađivan je i odlikovan na prostorima cele bivše Jugoslavije.

Lokalna fondacija Niš se zahvaljuje Ivanu Tošiću i radnji za uramljivanje i izradu umetničkih predmeta „Foto finiš“ iz čije kolekcije smo dobili sliku Slavoljuba Todorovića Zorkina.

***
Licitacije su jedan od načina na koji LFN prikuplja sredstva u lokalnoj zajednici, a sav iznos će Trag fondacija duplirati. Novac prikupljen ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćen lokalnoj zajednici tako što će LFN na konkursima podržati najbolje ideje građana u Nišu. Podsetimo, prethodne nedelje prodato je 10 ploča kultne niške pank grupe Novembar. Detaljnije o tome pročitajte na sajtu LFN.

U pripremi je raspisivanje prvog konkursa za podršku najboljim idejama građana u Nišu. Za ovaj poziv obezbeđeno je 6.000 evra, a plan za 2021. godinu je da kroz konkurse bude izdvojeno ukupno 30.000 evra za realizaciju inicijativa građana.

Više informacija o radu i aktivnostima fondacije, kao i budućim planovima mogu se naći na sajtu LFN.

Komentari
0
Pošalji komentar
t8H LCq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: