"Osuđenici nisu pobegli nego se udaljili", ali još uvek nisu pronađeni

Izvor: Niški portal | 27-Feb-2020 | 07:45

Tri osuđenika koji su u utorak ujutru pobegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu još nisu pronađeni, a u Policijskoj upravi u Nišu kazali su da se za osuđenicima i dalje intenzivno traga.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija demantovali su da se radi o bekstvu i istakli da se radi o "udaljenju" trojice prekršajno kažnjenih osuđenika iz poluotvorenog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

"Nije reč o bekstvu kako su preneli pojedini mediji, već o udaljenju. Naime, prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u poluotvorenom i otvorenom odeljenju Zavoda ne postoje fizičko-tehničke prepreke, tako da ne može da se govori o bekstvu", kazali su u Upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osuđenika bili su osuđeni na kratke kazne i trebalo je da se nađu na slobodi za svega nekoliko dana.

Jedan od njih trebalo je da izađe iz zatvora za sedam dana, drugi za deset, a treći za oko mesec i po dana, a njihovo udaljenje iz zatvora primećeno je juče u šest sati na prozivci.

U poluotvorenom odeljenju Kazneno-popravnog zatvora nalaze se uglavnom osuđenici kojima je zatvorska kazna određena zbog neplaćanja novčanih kazni ili prekršaja ili osuđenici sa blažim sankcijama.

Komentari
0
Pošalji komentar
nAN zi9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: