Jovana Bogojević na spisku reprezentacije

Izvor: zrknaisa.org.rs | 29-Apr-2020 | 08:00

Ženska rukometna reprezentacija obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu koje se krajem godine igra u Danskoj i Norveškoj. U sedištu EHF-a saopštili su da kvalifikacije neće biti nastavljene i da su se na turnir kvalifikovale ekipe koje su imale više uspeha na prethodnom Evropkom prvenstvu. Na taj  način iz naše grupe, na prvenstvo idu i ruskinje, a otpale su Švajcarska i Slovačka. Turnir je trebalo da bude održan juna meseca. Pre toga, prema kalendaru naša selekcija trebalo je da igra sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom od 20-og do 22-og marta u borbi za Olimpijsku vizu. Za ovu reprezentativnu akciju bila je pozvana i Jovana Bogojević, desno krilo niške Naise.

zrknaisa.org.rs

Jovana je igrom i zalaganjem zaslužila dres sa državnim grbom i jedina je rukometašica iz domaće lige koja se našla na  spisku selektora Ljubomira Obradovića.

Nadamo se da će Jovana predstavljati Niš i Naisu decembra na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj.

Nakon toga žensku rukometnu reprezentaciju očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre od 19.-21.marta naredne godine sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom, a nadamo se i sama Olimpijada, koja bi trebalo jula da bude održana u Japanu.

"Navijamo - sa Jovanom Bogojević u timu!" - poručuju iz Naise.

Komentari
0
Pošalji komentar
CWI Bp3
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: