Naisa najveći gubitnik zbog virusa

Izvor: zrknaisa.org.rs | 29-Apr-2020 | 07:57

Finalni turnir EHF kupa na kome je trebalo da nastupi i jedini preostali srpski predstavnik u Evropskim takmičenjima, Naisa iz Niša- otkazan je! Tako je, zbog virusa Kovid-19 odlučeno na online sednici Evropske rukometne federacije.

Naisa tako neće biti u prilici da ponovi uspeh iz 2007.godine, kada je ovaj trofej završio u vitrinama niškog kluba, po čemu ovaj klub izdvaja od svih ostalih niških sportskih kolektiva.

Završnica EHF Čelendž kupa trebalo je da bude odigrana 20.juna, a Naisa je u polufinalu trebalo da se sastane sa Lokomotivom iz Zagreba, koja je trofej Čelendž kupa osvojila pre 2 godine. U drugom polufinalu trebalo je da igraju dve španske ekipe, a da pobednici dva polufinala, odmah nakon toga odlučuju i o ovogodišnjem osvajaču ovog evro-kupa!

Trener Naise Svetislav Jovanović kaže da nije iznenađen ovakvom odlukom međunarodne rukometne federacije, ali da mu je žao igračica koje su igrama zaslužile da se bore za trofej.

Naisa je tako postala najveći gubitnik od svih niških klubova zbog Korona virusa, jer su planovi ambicioznog rukovodstva bili da se na sva tri fronta gura do samog kraja, što je ekipa bila na najboljem putu i da realizuje.

Da podsetimo, pored završnog turnira EHF Čelendž kupa Naisa je izborila i finalni turnir domaćeg kupa, u kome bi, u polufinalu trebalo da se sastane sa ekipom Bora što praktično obećava i samo finale.

I u prvenstvu je Naisa zadržala šanse da se bori za državnog prvaka, jer se 3 kola pre kraja osnovnog dela prvenstva, kada je šampionat prekinut, nalazi na trećem mestu. Ambicije pred plej of bile su visoke, jer se Naisa, pre drugog dela prvenstva osetno pojačala.

-Nisam optimista ni za skori nastavak domaćeg šampionata i završnice kupa. Hala “Čair” je i dalje Kovid bolnica, a tim je raspušten. Dugo smo selektovali tim za najviša dela, tako da u svojim redovima imamo igračice i iz Crne Gore i Severne Makedonije. Sve i da hoćemo, nemamo način da ih okupimo, jer su granice za putnički saobraćaj i dalje zatvorene- “iz izolacije” komentariše strateg Nišlijki Svetislav Beli Jovanović.

 Ukoliko se krene od toga da  je za kvalitetne pripreme potrebno 8-12 nedelja, jasno je kad bi u regularnim uslovima prvenstvo moglo da bude nastavljeno. Kad je već evropska rukometna federacija otkazala sva takmičenja u junu, malo je verovatno da bi rukometna takmičenja u Srbiji mogla da budu nastavljena u tom periodu.

Da zaključimo, Naisa je  ostala bez šanse da se bori za Čelendž kup, a da li će i kada biti u prilici da se bori u završnicama za domaće trofeje biće jasno narednih dana.

Komentari
0
Pošalji komentar
X7Q 00W
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: